Avlanan balık miktarı her yıl azalıyor
banner40

banner39

Avlanan balık miktarı her yıl azalıyor

15 Ocak 2014 Çarşamba 10:01

Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Deniz Yağlıoğlu, balıkçılığın, en bol yapıldığı ocak ayında durma noktasına gelmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Avlanan balık miktarı her yıl azalıyor
Yağlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karadaki tarım politikası gibi denizlerdeki politikanın da yanlış olduğunu öne sürerek, avcılık konusunda kota bulunmadığını dile getirdi.
 "Balıkçılığın, en bol yapıldığı ocakta durma noktasına gelmiş olması oldukça düşündürücü" diyen Yağlıoğlu,  balıkçıların yakın zamanda tenezzül edip de satmadıkları balıkları sattığını anlattı.

Mısır'da turistik dalış yapılan bölgelerde mercan kayalarına zarar verenlere cezai yaptırım uygulandığına dikkati çeken Yağlıoğlu, "Mısır, hem ekolojik hem de ekonomik zenginliğini etkilediğini düşünerek duruma sahip çıkıyor. Malezya'daki Sipadan Adası'nın en önemli gelir kaynağı dalış turizmi ama günlük 120 kişiye dalış izni veriyor. Ben bu bölgelerdeki balıkçılığı hayal bile edemiyorum" ifadesini kullandı.

Denizlerin herkesin geleceği olduğunu aktaran Yağlıoğlu, devletin bilinçli nesiller yetiştirilmesi konusunda üzerine düşen eğitimi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x