Yemen Heyetinden Düzce Valiliğine Ziyaret
banner40

banner39

Yemen Heyetinden Düzce Valiliğine Ziyaret

23 Eylül 2013 Pazartesi 13:40

Yemen Milli Eğitim Bakanı el Eşval: "Türkiye, hem İslam ülkeleri arasında hem de dünya klasmanında üst sıralarda. Biz de Yemen halkı olarak Türkiye'nin bu tecrübelerinden istifade etmek arzusundayız"

Yemen Heyetinden Düzce Valiliğine Ziyaret
Yemen Milli Eğitim Bakanı Abdulrezzak Yahya Ahmet el-Eşval, Türkiye'nin hem İslam ülkeleri arasında hem de dünya klasmanında üst sıralarda olduğunu belirterek, tecrübelerinden istifade etmek arzusunda olduklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberindekilerle kente gelen el-Eşval, Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

El-Eşval, burada yaptığı konuşmada, Düzce'nin doğasına ve insanlarına hayran kaldığını, ziyaretinin çok amaçlı olduğunu anlattı.

Türkiye ile Yemen arasında 400 yılı aşkın dostluk olduğunu anımsatan el-Eşval, şöyle konuştu:

"Bu dostluğu tekrar hayata geçirmek, tekrar diriltme çabası içerisindeyiz. Yemen'de Türk aileler, dostlarımız var ve asıl önemli olan Türk örf ve adetleri var. Tüm bunlar aradaki bağın, dostluğun göstergesidir. Bu gibi bağlar varken bizler de özellikle milli eğitim husunda iki ülke arasında iştirakler kurup tecrübelerden istifade etmek istiyoruz."

Türkiye'nin hem konum hem de ekonomik anlamda gelişmiş dünya ülkeleri arasında yer aldığını vurgulayan el-Eşval, "Türkiye, hem İslam ülkeleri arasında hem de dünya klasmanında üst sıralarda. Biz de Yemen halkı olarak Türkiye'nin bu tecrübelerinden istifade etmek arzusundayız. Özellikle milli eğitim hususunda Türkiye'nin tecrübelerinden yaralanmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Düzce Valisi Su ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yemen ve Türkiye arasında geçmişten gelen bir dostluk olduğunu, her iki ülkeninde iyi ilişkiler geliştirdiğini söyledi.

Ziyaretin sonunda Su, konuk bakana ebru tablo ve Düzce'nin yöresel ürünlerini hediye etti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x