Ünye’de kütüphane açılışı
banner40

banner39

Ünye’de kütüphane açılışı

03 Ocak 2017 Salı 09:42

Ünye TOKİ Ömer Çam Ortaokulu'nun, Z-Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Ünye’de kütüphane açılışı
 Ünye TOKİ Ömer Çam Ortaokulu'nun, Z-Kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin okul öğrencilerinin yanı sıra bölgedeki yerleşkeye de hitap edeceğini söyledi.

İnsanların okuma alışkanlığı kazanmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdem, "Zenginleştirilmiş kütüphane birçok alanda standartların üzerinde olan bir kütüphanedir. Okulumuzun olduğu bu bölge çok güzel bir yerleşke, TOKİ yerleşkesi de burada. Bu kütüphanenin her kesime açık olması gerekiyor. Zeminde bulunmasının bir diğer amacı da aslında herkesime rahatlıkla ulaşabilmek." diye konuştu. 

Erdem, okumayla ilgili millet olarak ciddi bir sıkıntının olduğunu belirterek, bu kütüphanenin öğrencilerin okuma alışkanlığına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Okul Müdürü Yusuf Kolcu da  okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade etti.

Okumanın, insanın düşünce yapısını ve hayal dünyasını geliştirdiğini, sözcük dağarcığını artırdığını anlatan Kolcu, "Kitap okumak insana bilgi ve birikim kazandırır. Ancak Türk Milleti olarak nedense okumayı pek sevmiyoruz. Yapılan araştırmalara göre bu çok çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Dünya tarihinde önemli bir yer edinmek için okuma alışkanlığını kazanmalıyız." ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapıldı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x