Üniversitelilerden öğrencilere bilgisayar eğitimi
banner40

banner39

Üniversitelilerden öğrencilere bilgisayar eğitimi

21 Aralık 2015 Pazartesi 09:29

- Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde BEÜ öğrencileri, ilk ve ortaokuldaki 16 öğrenciye 3 hafta bilgisayar eğitimi verdi - Proje sorumlusu üniversite öğrencisi Çoban: - "Bilgisayar sadece oyun aracı değildir, yararlı bilgilerle çocukların ufuklarını açarak ileride güzel projeler yapmalarına katkı sağlamak istedik"

Üniversitelilerden öğrencilere bilgisayar eğitimi
 ülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Meslek Yüksekokulu Bilgi Güvenliği Teknolojisi Programı son sınıf öğrencileri, bilgisayarın sadece oyun aracı olmadığını göstermek amacıyla, 3 hafta boyunca ilk ve ortaokuldaki 16 öğrenciye bilgisayar eğitimi verdi.
Zonguldak'ın Kepez Mahallesinde henüz bilgisayar programlarıyla tanışmamış 16 öğrenciyi tespit eden üniversiteliler, Ereğli Belediyesine ait Cumhuriyet Halk Evlerinde hafta sonları bir araya gelerek, ofis programlarını teorik ve uygulamalı olarak gösterdi.

Proje sorumlusu Mustafa Muhammet Çoban, ilk ve ortaokul çağındaki öğrencilere bilgisayarda yararlı bilgiler öğretmek amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Son sınıf öğrencileri Aykut Kavuk, Pınar Şahin ve Tolga Koçak ile 3 hafta süren kursların son derece verimli geçtiğini, öğrencilerin ailelerinin de kendilerine teşekkür ettiğini dile getiren Çoban, "Amacımız küçük kardeşlerimizin bilgisayarı yararlı bilgiler için kullanmalarına katkı sağlamaktı. Ofis programları içerisinde yer alan world, power point, not defteri gibi gelecekte ihtiyaç duyacakları programların içerikleri ve kullanımı konularında bilgiler verdik. Bilgisayar sadece oyun aracı değildir, yararlı bilgilerle çocukların ufuklarını açarak ileride güzel projeler yapmalarına katkı sağlamak istedik" diye konuştu.

5. sınıf öğrencisi Merve Nur Eski de üniversitelilere teşekkür ederek, bilgisayar kursunun son derece faydalı geçtiğini kaydetti. 

Bu tür kursların devam etmesini temenni eden Eski, "Bizim için son derece yararlı oldu. Hem arkadaşlık ilişkilerimizi geliştirdik hem de bilgisayar konusunda çeşitli bilgiler öğrendik. Ben ofis programlarını tanıdım, programlama, tablo yapma, yazı yazma gibi önemli kazanımlar elde ettim" dedi.

Öğrencilere 3 hafta süren eğitimlerin ardından üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan sertifikalar verildi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x