Türkiye'nin İlk Temsili Yüksekokul Mezunları Sertifikalarını Aldı
banner40

banner39

Türkiye'nin İlk Temsili Yüksekokul Mezunları Sertifikalarını Aldı

29 Mayıs 2013 Çarşamba 10:07

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından hazırlanan proje ile yükseköğretimi temsili olarak okuyan engelliler, ilk mezunlarını verdi.

Türkiye'nin İlk Temsili Yüksekokul Mezunları Sertifikalarını Aldı
 Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından hazırlanan proje ile yükseköğretimi temsili olarak okuyan engelliler, ilk mezunlarını verdi. İlk mezuniyet törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan da katıldı. 

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) tarafından düzenlenen Temsili Üniversite Eğitim ve Mezuniyet Töreni Projesi kapsamında sabah saatlerinde eğitime alınan 32 engelli, bir gün boyunca üniversiteli oldu. Kampüs içerisinde gördükleri 8 saatlik ders programı kapsamında 8 akademisyen tarafından 'bilim tarihi, tıp ve insan, mühendislik ve toplum, çevre bilinci ve sosyoloji' konularında eğitim verilen engelliler, akşam düzenlenen törenle mezun oldu. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, dekanlar, enstitü ve merkez müdürleri, akademik ve idari personel ile engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Öğrencilerin kep ve tören kıyafetleri ile geldiği alanda, program saygı duruşu ile başladı. İşitme engelli öğrenciler tarafından işaret dili ile okunan İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmalarına geçildi. Alana tekerlekli sandalye ile gelen engelli öğrencilerden Zeliha Dereli, alana girerken duygusal anlar yaşadı. Açılış konuşmasını yapan Zeliha Dereli, konuşma yaparken oldukça heyecanlandı. Dereli, "Hayat benim için zor olsa da yaşamayı, ufak şeylerle mutlu olmayı bilen biriyim. Ben 9 yaşına kadar sağlıklıydım. Sağlığım bozulduktan sonra zorluklar beni bulmaya başladı. Okul yıllarımı dolu dolu yaşayamadım. İlk ve ortaokulu bitirip, liseyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştım. Her yıl engelli arkadaşlarım askerlik duygusunu tadıyorlar. Sizlerin sayesinde ben de bu yıl bir gün de olsa üniversite hayatını yaşadım" dedi. 

Rektör Özer, "Gerçekten üniversite olarak, böyle bir programı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu programa gönüllü olarak katılan tüm engellileri cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Bugünkü sunmuş olduğumuz eğitim programının modülünü hem geliştireceğiz hem de her 4 ayda bir Zonguldak ve çevresinde tüm engelli kardeşlerimizi Bülent Ecevit Üniversitesi ile kucaklaştıracağız. Bu bir normal eğitim programı mezuniyet töreni değil. Engelli kardeşlerimizin hayat sevincini sürekli kılmak için bu tip etkinliklere çok ihtiyaç var" diye konuştu. 

Engelli öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Bakan Yardımcısı Asan ise, Başbakan Erdoğan'ın engeliler konusunda çok hassas olduğunu ifade etti. Asan, 2002 yılı ve sonrasında engellilere yönelik tüm çalışma ve yatırımların kat kat arttırıldığını söyledi. Tek tek sahneye davet edilen öğrencilere mezuniyet sertifikaları ise Bakan Yardımcısı Asan, Vali Ayyıldız, Rektör Özer, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'ın eşi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan ile bedensel engelli olan Engelsiz BEÜ Koordinatörü Sosyolog Hakan Kalyon tarafından verildi. Öğrenciler, Bakan Yardımcısı Asan, Vali Ayyıldız, Rektör Özer ve ÖZEV Başkanı Toptan'a dünyaca ünlü Devrek bastonu hediye etti. Program, engelli öğrencilerin kep fırlatma töreni ile sona erdi. - ZONGULDAK
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x