SÜ İlahiyat Fakültesi ilk öğrencilerini ağırlamaya hazır
banner40

banner39

SÜ İlahiyat Fakültesi ilk öğrencilerini ağırlamaya hazır

15 Temmuz 2014 Salı 10:43

Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak İlahiyat Fakültesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

SÜ İlahiyat Fakültesi ilk öğrencilerini ağırlamaya hazır
Hazırlıklar hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, ilk öğrencilerini ağırlayacak olan İlahiyat Fakültesinin zorunlu Arapça hazırlık sınıfı sonrasında 4 yıllık eğitim veren bir fakülte olduğunu ve birinci öğretime 80 öğrenci, ikinci öğretime 40 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci alacaklarını söyledi.
Arapça hazırlık sınıfında öğrencilere ilkleri yaşatacaklarını ifade eden Dalgın, şunları kaydetti:

"Hazırlık sınıfında dört dönemlik kur sistemi uygulayacağız. Ayrıca sarf, nahiv, muhadese ve metin derslerinin işlenişinde iddialı bir yol takip edeceğiz. Hazırlık sınıfımızda klasik Arapça eğitimine ağırlık verilecek olmakla birlikte, yeteri kadar pratik Arapçaya da yer verilecektir. Bu maksatla yerli Arapça hocalarımızın yanında Suriye uyruklu Arapça hocamızdan öğrencilerimiz pratik Arapça dersleri alacaklardır. Hazırlık sınıfını başarıyla bitiren öğrencilerimiz sözlük yardımıyla klasik dini metinlerimizi okuyup anlayabilecek ve bulundukları ortamda kendilerini ifade edebilecek kadar da Arapça konuşabileceklerdir. Öğrencilerimizi daha donanımlı yetiştirebilmek için hafta sonları da isteğe bağlı olmak üzere ilave dersler planlamış durumdayız."

Fakültenin yeni kurulduğunu belirten Dalgın, "14 öğretim elemanı ve 5 memur kadrosuyla öğrencilerimize her türlü maddi ve manevi katkıyı sağlamaya hazır durumdadır. Kısa zamanda Türkiye'de adını duyuracak olan Sinop Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesinde öğrenci olmak, gelecek için bir ayrıcalık olacaktır" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x