Rte Üniversitesini Tercih Etmeyen Tek İl
banner40

banner39

Rte Üniversitesini Tercih Etmeyen Tek İl

02 Ekim 2013 Çarşamba 10:21

2013-2014 eğitim sezonunda 15 bin 522 öğrenci ile eğitim vermeye başlayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde, Türkiye'nin her ilinden öğrenci bulunurken, sadece bu ilimiz tercih etmedi.

Rte Üniversitesini Tercih Etmeyen Tek İl
2013-2014 eğitim sezonunda 15 bin 522 öğrenci ile eğitim vermeye başlayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde, Türkiye'nin her ilinden öğrenci bulunurken, sadece Tunceli ilinden hiç tercih yapılmadığı açıklandı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 3 Enstitü, 11 Fakülte, 7 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile hizmet vermeye devam ettiğini belirten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) rektör vekili Hüseyin Karaman "Rektörlüğümüz 6 bölümde toplam 42 akademik birimden oluşmaktadır. İlk kurulduğumuz 2006 yılında öğrenci sayımız 6 bin 297 idi. Bu yıl öğrenci sayımız 15 bin 522 oldu. Bu rakam geçen yıl 13 bin 985'ti.

Üniversitemiz ilk kurulduğunda akademik personeli 165'ti. Bugün 690'a yükseldi. Bu üniversitemizin geliştiğini büyüdüğünü gösteriyor. İlk kurulduğunda 2 profesörümüz vardı şimdi ise 39 profesörümüz var. Yüksek lisans yapan öğrenci sayımız bine yaklaştı. Yabancı uyruklu öğrenci sayımız 200'e yükseldi. Türkiye'nin bütün illerinden öğrencimiz var. Bir tek Tunceli ilinden öğrencimiz yok. En çok Rize ve çevre illerden tercih ediliyoruz. Her geçen gün büyüyen ve gelişen bir üniversite olmak için çalışıyoruz. Üniversitemizin bu günlere getirmek için bizden önce görev alan görevlilere rektörlerimize teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Üniversitemizi daha ileri götürmek için çabalarımız devam ediyor, edecektir. Nitelikli bir alt yapımız var. Nitelikli öğrenciler almaya çalışıyoruz. Bunun için üniversitemizin vakıfı aracılığı ile burslar vermeye başlattık" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda görevinden ayrılan rektörümüz Arif Yılmaz'ın ardından konuşulan "Akademik kadrosuyla ayrıldı" söylentileri ile ilgili olarak Karaman "Sayın Arif Yılmaz buradan ayrıldıktan sonra sadece iki tane öğretim görevlimiz görevinden ayrılmıştır. Bu da sayın hocamızın ayrılmasıyla alakalı değil; tesadüf olmuştur. Arif Hocanın görev sırasında zaten gitmelerine kendisi vermiştir" ifadelerini kullandı.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde gelecek yıl Turizm ve Otelcilik bölümünün aktif edeceğini belirten Karaman;"Öğretim üyesi kadrosunu tamamlayarak kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz. Bu yüzden bazı bölümlerimizde gecikmeler olabiliyor. Amacımız doğru ve düzgün bir eğitim anlayışı ile öğrencileri yetiştirip eğitmektir" şeklinde konuştu.

Rektörlük seçimiyle ilgili sorulan bir soru üzerine Karaman "Bu seçim tarihini YÖK belirleyecek. Bize bu kararı YÖK bildirecek bizde seçimizi yapacağız. Bana altı aylık vekaleten yetki verildi bu uzatılabilir veya uzatılmayabilir. Biz görev verildiği sürece görevimizin başında olacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x