OMÜ Eğitim Sistemini Geliştirmek İçin Çalışıyor
banner40

banner39

OMÜ Eğitim Sistemini Geliştirmek İçin Çalışıyor

07 Kasım 2013 Perşembe 09:22

OMÜ tarafından düzenlenen “Girişimci Üniversite Nedir Ne Değildir?” başlıklı çalıştay, Omtel Deniz Otel’de düzenlendi. Çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Üniversiteler geleneksel olarak öğretmeye odaklanmıştır. Girişimci eğitim sistemi Türkiye’de son 5 yıldır yeni ve önemli bir konudur. Biz öğretim yanında araştırma ve girişimciliği de teşvik etmek için yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

OMÜ Eğitim Sistemini Geliştirmek İçin Çalışıyor
İngilizce olarak yapılan ilk çalıştay olan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Mevlana Programı kapsamında Türkiye’den ve farklı ülkelerden akademisyen ve yöneticilerle öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Hüsrev Mennan katılımcıları selamlayarak, Farabi, Mevlana ve Erasmus gibi programlar hakkında bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu çalıştayın amacı girişimci üniversitenin ne olduğunu anlamak, yüksek eğitimin temel sorunlarını gözden geçirmek için uluslararası toplantılar düzenlemek ve etkileşimli tartışmalarla yenilikçi çözümler bulmaktır. Üniversiteler geleneksel olarak öğretmeye odaklanmıştır. Girişimci eğitim sistemi Türkiye’de son 5 yıldır yeni ve önemli bir konudur. Biz tıpkı diğer ülkeler gibi üniversiteleri öğretim yanında araştırma ve girişimciliği de teşvik etmek için yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu toplantı, farklı ülkelerdeki girişimci eğitim sistemleri hakkında bilgi edinmek için son derece iyi bir fırsat olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak, iki taraflı anlaşmalarla öğrenci ve akademik personel değişim hareketliliği ve üniversite sanayi işbirliğiyle uluslararası bir üniversite olmaya odaklandık. Ülkemizde yükseköğretim, merkezî kontrolün ağır bastığı bir sistem şeklinde işlemektedir. Üniversitelerde gerek endüstriyel ilişkiler, gerekse araştırmaların artırılmasına yönelik ciddi çalışmalar mevcuttur.”

Tahran Üniversitesi öğretim üyelerinin Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Prof. Dr. Hüseyin Mennan’a hediye takdiminin ardından, The British University In Egypt’dan Prof. Dr. David Kirby, “What Is Entrepreneurial University?” başlıklı sunum yaptı. Çalıştay, 2 gün boyunca devam edecek.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x