Okullarda karne heyecanı
banner40

banner39

Okullarda karne heyecanı

24 Ocak 2014 Cuma 13:27

Okullarda yarıyıl tatilinin başlamasıyla Gümüşhane'de 21 bin 760 öğrenci karnesini aldı

Okullarda karne heyecanı
Gümüşhane'de, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla  dolayısıyla karne töreni düzenlendi.
Işıl Sema Doğan İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Yusuf Mayda, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir görev olduğunu, insanları yetiştiren ve geleceğin haritasını çizen anne ve babadan sonra eli öpülesi varlıklar olduklarını söyledi.

Karnelerdeki notların öğrencilerin emeği ve alın teri olması yanında velilerin de ortak ürünleri olduğunu ifade eden Vali Mayda, "Öğrencilerimizin akademik başarısı bizleri gururlandırırken bizler için asıl muteber olan öğrencilerimizin ahlak, erdem, sevgi ve saygı gibi güzel hasletlerle de donanmış olmalarıdır. Hayal ettiğimiz mutlu ve müreffeh Türkiye'nin mimarları bu yavrularımız olacaktır. Bu bağlamda eğitimde sacayağı olan aile, öğrenci ve okul üçlüsünü önemsiyoruz. Bu ara dönemi yavrularımızın, dinlenerek, eğlenerek ve bol bol kitap okuyarak geçirmelerini tavsiye ediyor, tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise temel eğitimde 14 bin 911 ve orta öğretimde 6 bin 849 olmak üzere Gümüşhane'de 21 bin 760 öğrencinin 16 gün sürecek ara tatile girdiğini söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Mayda öğrencilere karnelerini verdi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x