Öğrencinin isteğini kırmayan Bakan Avcı, gece okul ziyareti yaptı
banner40

banner39

Öğrencinin isteğini kırmayan Bakan Avcı, gece okul ziyareti yaptı

13 Ekim 2013 Pazar 11:14

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sakarya'da bir akrabasının düğününe katıldıktan sonra kendisini okuluna davet eden bir öğrencinin isteğini yerine getirdi. Bakan Avcı, gece ziyaret için açılan okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Öğrencinin isteğini kırmayan Bakan Avcı, gece okul ziyareti yaptı
Bakan Avcı, akrabası İbrahim Emin Ertan ile Berna Seda Ertan çiftinin Korucuk Mahallesi'nde yapılan düğün törenine katıldı. Çifte mutluluklar dileyen Avcı, düğünde yakınları ve tanıdıklarıyla hasret giderdi. 

Bakan Nabi Avcı, daha sonra '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde kendisini okuluna davet eden Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencisi Sümeyye Hamra Kotan'ın isteğini yerine getirmek için okula ziyarette bulundu. Tatil nedeniyle yatılı okuyan öğrencilerin bulunmadığı okulda, Bakan Avcı'yı daveti yapan Sümeyye ile birlikte 2 öğrenci, okul müdürü ve öğretmenler karşıladı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve milletvekilleri de Avcı'ya eşlik etti.

Öğrencilerle bakan arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. Öğrenciler, okuldaki eksikliklerin giderilmesi için bakandan yardım istedi.

Sınıfları ve laboratuvarı gezen Avcı, öğrencilerden ve öğretmenlerden bilgi aldı. Daha sonra okulun devam eden pansiyon inşaatı ile ilgili de Bakan Avcı'ya bilgi verildi.

Okulun kütüphanesini de gezen Avcı, burada yaptığı açıklamada, okula teftiş için değil sohbet için geldiğini söyledi. Avcı; "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin bir arada ürettikleri çok güzel. Neredeyse saymakla bitmeyecek kadar güzel konferanslar, tiyatrolar, söyleşiler, sergiler, projeler hepsi ayrı ayrı emek mahsulü. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Göğsümüzü gere gere gezebildiğimiz, gezebileceğimiz bir okul. Tam da rahmetli Cemil Meriç'in adına yaraşan bir verimlilikte. Biraz da 'burada öğrenci olmak vardı' diye içten içe onları kıskanıyorum." dedi.

Fen bilimleri liselerini ve sosyal bilimler liselerini hızla arttırmaktan yana olmadıklarını kaydeden Avcı, kaliteyi muhafaza edebilmek için daha önce başka okul türlerinin başına gelen yüzeyselleşmenin burada olmaması için özellikle sayıyı sınırlı tuttuklarını dile getirdi. Belli bir kaliteyi muhafaza ederek, geliştirerek okulların artmasını istediklerini anlatan Avcı, şunları kaydetti: "Bu okullarda görevlendirilecek öğretmenlerimizin özel olarak seçilmesi gerekiyor. Ama sadece burada değil bütün liselerimizde, meslek liselerimizde kaliteyi mümkün olduğu kadar yükseğe çekecek planlama içinde yapmak istiyoruz. Yoksa okul açmak kolay. Ama belli bir kaliteyi muhafaza ederek, geliştirerek okullarımızın artmasını istediğimiz için belli bir plan dahilinde bunları yürütmeye çalışıyoruz."

"BÜTÜN LİSELERİN KENDİ TÜRLERİ İÇİNDE EN İYİSİ OLMASINI AMAÇLIYORUZ"

Bütün liselerin, Anadolu liselerinin, İmam Hatip liselerinin, meslek liselerinin kendi türlerinin en iyisi olmasını amaçladıklarını belirten Avcı, "O yüzden liseleri türlerine bakmadan birbiriyle kıyaslamak doğru olmaz. Bir sosyal bilimler lisesi ile bir Anadolu lisesini, Anadolu lisesiyle bir meslek lisesini, bir meslek lisesiyle, bir İmam Hatip lisesini ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Çünkü bunun her birinin ayrı ayrı özellikleri var." diye konuştu.

Öğrencilere ilişkin ayrı ayrı kazanım hedeflerinin olduğunu, hepsinin kendi türleri içinde başarılı olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Bakan Avcı, sözlerine şöyle devam etti: "Meslek liselerinde çok önemli gelişme kaydedildi. Organize sanayi bölgelerinde şimdi sektörle iş birliği halinde meslek liseleri açıyoruz. Bu meslek liselerinde okuyan öğrencilerimize program türüne göre 3 bin 500 lira ile 5 bin lira arasında değişen öğrenci başına ödeme yapıyoruz okullara. Bu gerçekten meslek eğitimi konusunda hükümetimizin çok önemli bir hamlesi. Ciddi de karşılık görüyor. Hem özel sektörden, hem velilerimizden, hem öğrencilerimizden. Dolayısıyla her alanda sosyal bilimlerde de, fen bilimlerinde de, meslek okullarımızda da kaliteyi yükseltmek için çok yoğun projeler uyguluyoruz."

AVCI'YI OKULA DAVET EDEN SÜMEYYE: SAĞOLSUN KIRMADI VE OKULUMUZA GELDİ

Bakan Avcı'yı okula davet eden Sümeyye Hamra Kotan ise bakan ile 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle Ankara'da düzenlenen bir törende konuştuğunu ifade etti. Bakan Avcı'yı okuluna davet ettiğini, onunda bu isteğini yerine getirdiğini anlatan Kotan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın düzenlediği programda Başbakanımız ve Nabi Avcı'da oradaydı. Bunun sayesinde biz de isteklerimizi ve dileklerimizi belirtebileceğimizi düşündüğümüzden dolayı yanlarına gittik. Sağolsunlar orada da bizimle ilgilendiler. İsteklerimizden bahsettik. Okulumuzun yaptığı çalışmaları anlattık. Bir tiyatro salonuna ihtiyacımız olduğundan bahsettik. Okulumuza gelmesini istedik. O da sağolsun kırmadı ve okulumuza geldi. Bugün burada. Bir şey söylediğimizde bunun etkili olabileceğini anladık. Okulumuzu gezdi. Yaptığımız çalışmaları tekrar tekrar inceledi." şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda öğrenciler ve öğretmenlerle fotoğraf çektiren bakan Avcı, şehirden ayrıldı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x