Öğrencilerin Kariyer Planlarına Destek Veriyor
banner40

banner39

Öğrencilerin Kariyer Planlarına Destek Veriyor

06 Kasım 2013 Çarşamba 15:39

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) düzenlediği sertifika programları ve etkinlikler ile öğrencilerinin ve mezunlarının kariyer planlarına destek vermeye devam ediyor.

Öğrencilerin Kariyer Planlarına Destek Veriyor
Bu kapsamda üniversite öncülüğünde Abant İzzet Baysal Mezunlar Derneği, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim İl Müdürlükleri, İş-Kur, KOSGEB ve Elginkan Vakfı iş birliği ile düzenlenen ‘3. Kariyer Günleri’ başladı. 
Kültür Merkezi'nde başlayan ve 3 gün sürecek programın açılış konuşmasını yapan Kariyer Günleri Koordinatörü ve üniversitenin öğrenci gelişimi ve mezunlarla iletişiminden sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Çakır, üniversite mezunlarının sayısının hızla artmakta olduğuna ve günümüzde istihdamın önem kazandığına işaret etti. Doç.Dr. Çakır, “Bu nedenle öğrencilerimizin iş dünyasının ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak şekilde hazırlanmış olmaları çok önem kazanmaktadır. Diploma aslında temel gereksinimdir ancak yeterli değildir. Diplomanın yanı sıra öğrencilerimizin diğer donanımlarla da mezun olmaları Kariyer Günleri’nin temel hedefleri arasındadır. Kariyer Günleri'ni öğrencilerimizde kariyer bilincini oluşturmak, onları iş dünyasının beklentilerine hazır olarak yetiştirebilmek, kendini tanımak ve bu doğrultuda eksikliklerini gidermek, etkili sonuç teknikleri, beden dili, kişisel iletişim gibi konularda sertifikalı eğitim programlarını gerçekleştirerek öğrencilerimizin diplomanın yanı sıra diğer kazanımları da edinmelerini sağlamak amacıyla düzenlemekteyiz.” diye konuştu. 

AİBÜ Mezunlar Derneği (İBUMED) Başkanı Nihal Öğten ise Kariyer Günleri’ni yeni mezunlara ‘yardımcı olmak, yol göstermek ve ayna tutmak’ amaçlarıyla düzenlediklerini söyledi. 

"TÜM AMACIMIZ SİZLERİ GELECEĞE DAHA İYİ HAZIRLAMAK"

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Türkiye'nin geleceği için gençlerin her yönleriyle donanımlı olmaları gerektiğini anlatarak “Tüm amacımız sizleri geleceğe daha iyi hazırlamak. Bilhassa bölümünüzün bütün yetkinlikleriyle donanmış şekilde üniversiteden mezun olmak ve bunun yanında pek çok kabiliyet ve beceriyi kazanmak önem taşıyor. Hiçbir şekilde hayatta durmak olmaz, çalışmamak, gayret göstermemek olmaz. Dolayısıyla kendimizi sürekli yenilememiz ve geliştirmemiz gerekiyor.” dedi. 

Prof. Dr. Coşkun, “Mezun öğrencilerimiz tabii ki iş bakacaklar ama ilk etapta kendi işlerini kendileri üretebilme yetisine sahip olmayı düşünebilirler. Kariyer Günleri'nin amacı da bu. Kendi işinizi üretebilmeli siniz ve ürettiğiniz işle de ülkeye istihdam sağlamalısınız. Bu yapılırsa üniversitede okumuş olmanın bir anlamı olur.” şeklinde konuştu.

BTSO Başkanı Türker Ateş ise genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'de en büyük zenginliğin gençler olduğunu kaydetti.

Kariyer Günleri’nin açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkanı Türker Ateş ve il müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x