Öğrencilere Göktürk alfabesi öğretiyor
banner40

banner39

Öğrencilere Göktürk alfabesi öğretiyor

11 Haziran 2014 Çarşamba 13:36

Gökçebey Karapınar Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından verilen ödev kapsamında, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, İstiklal Marşı'nı ve bazı şiirleri Göktürk alfabesini kullanarak yazdı.

Öğrencilere Göktürk alfabesi öğretiyor
Türkçe öğretmeni Kemal Uzunlu tarafından öğrencilere Türklerin kullandığı ilk yazı sistemi Göktürk alfebesi öğretildi.
Alfabeyi öğrenen öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, İstiklal Marşı ve bazı şiirler ile çeşitli isimleri kağıda yazarak okulda sergiyemeye başladı.

Taşa da çeşitli isimleri Göktürk alfabesini kullanarak kazıyan öğrencilerin öğretmeni Uzunlu, yaklaşık 2 ayda öğrencilerin yazı sistemini öğrendiğini söyledi.

Göktürk alfabesini incelerken Orhun Anıtları'na benzeyen bir metin oluşturmak istediklerini ifade eden Uzunlu, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bulunan ve çok yumuşak olan bir taşa alfabeyi kullanarak yazacağımız isimleri işleyebileceğimizi gördük. Öğrencilerimiz alfabeyi ezberlediler, artık rahatlıkla okuyup yazabiliyorlar. İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini de yazmayı başardılar. İstiklal Marşı'nı kayalara oyarak yazmayı planlıyoruz."

Öğrencilerden Zeynep Karademir de Göktürk alfabesini kullanmaya başladıklarını belirterek,  harfleri ezberlediğini dile getirdi. 

Öğrenci Tuğba Karademir, alfabeyi adlarını yazmaya başlayarak öğrendiklerini, daha sonra da uzun metinlerle kendilerini geliştirdiklerini kaydetti.

banner5

Yorum Gönder

@name x