Müdür adayları sözlü sınava alınıyor
banner40

banner39

Müdür adayları sözlü sınava alınıyor

24 Ekim 2014 Cuma 15:22

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ( MEB ) geçtiğimiz haziran ayında Yönetici Görevlendirmeye İlişkin Yönetmelik’te yaptığı değişiklikle dört yıl yönetici olarak görev yapan 16 bin okul müdüründen 7 bini değerlendirme kriterlerinde 75 üstü puan alamadığı için görevlerinden alındı.

Müdür adayları sözlü sınava alınıyor
7 bin okul müdürünün yerine gelecek en az 8 yıl asaleten öğretmenlik ya da yöneticilik yapan adaylar ise geçtiğimiz ay başvuru komisyonları tarafından değerlendirildi. Değerlendirme kriterleri arasında yönetim alanında veya farklı alanda yüksek lisans ya da doktora yapmak, teşekkür, takdir gibi belgelere sahip olmak ile hizmet süreleri yer aldı. Bu kriterlere göre puanlanan adaylardan en yüksek puan alanlar ise sözlü sınava girmeye başladı.

İllerde il milli eğitim müdürü ile yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri tarafından oluşturulan komisyonlar ise bu sınavları yapıyor. Adaylar sözlü sınavda mevzuat bilgisi, analitik düşünme ve analiz becerisi, temsil kabiliyeti ve liyakat düzeyi, muhakeme gücü ve kavrayış düzeyi, iletişim becerisi-özgüveni ve ikna kabiliyeti ile genel kültür gibi kriterler üzerinden değerlendiriliyor.100 üzerinden yapılan değerlendirmede 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Bu müdürlerin atamaları da 13-18 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x