MEB boş kontenjanları açıkladı
banner40

banner39

MEB boş kontenjanları açıkladı

30 Ağustos 2014 Cumartesi 10:19

Milli Eğitim Bakanlığı, orta öğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları dün saat 19:00'da açıkladı. Yeni kontenjanlara nakil başvuruları önümüzdeki hafta Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri e-okul üzerinden yapılacak.

MEB boş kontenjanları açıkladı
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinde ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında bu hafta oluşan boş kontenjanları açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde boşalan kontenjan sayısı 13 bin 398 olarak belirlendi.

Buna göre, İstanbul'da 4 bin 569, Ankara'da bin 440, İzmir'de bin 8 olmak üzere 13 bin 398 boş kontenjan bulunuyor.

Boş kontenjanları ve okulların taban puanlarını görmek için tıklayınız
Türkiye’nin en yüksek puanlı okullarından İstanbul Lisesi’nde 42, Galatasaray Lisesi’nde 16, Kabataş Erkek Lisesi’nde Almanca bölümünde 17, İngilizce bölümünde ise 26 boş kontenjan bulunuyor.
Diğer okullardaki boş kontenjanlardan bazıları şunlar:

İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 16
İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi: 13
Kadıköy Anadolu Lisesi: 122
Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi: 31
Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi: 71
Bingül Erdem Anadolu Lisesi: 14
Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 59
Pertevniyal Anadolu Lisesi: 24
Şehremini Anadolu Lisesi: 7
Vefa Lisesi: 13
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: 32

NABİ AVCI'DAN ÇAĞRI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TEOG sonrası istemediği okula yerleşen yaklaşık 40 bin öğrenci velisine çağrıda bulundu: "Özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında şimdiden 15 bin kontenjan oluştu. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi. Avcı, 40 bin öğretmen atamasının ise Meclis'in olağanüstü toplanmasıyla çözüleceğini açıkladı.  Bakan Avcı, Cibuti Eğitim Bakanı Djama Elmi Okieh ile görüşmesinin ardından gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Bu haftadan itibaren özel okullara geçişlerin başlamasıyla devlet okullarında yeni kontenjanların oluşmaya başladığını belirten Avcı, "Son aldığım bilgiye göre bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Nakil talepleri pazartesi gününden itibaren yapılabilecek" dedi.

TEOG nakillerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Avcı, liselere yerleştirme süreciyle ilgili 1 milyon 300 bin öğrencinin ortaokulu bitirerek liseye başlayacağını, bu öğrencilerin yüzde 93'ünü oluşturan 1 milyon 50 bin öğrencinin 15 tercihinden birine yerleştiğini, burada bir sorunun bulunmadığını söyledi.

"VELİLERİMİZE ZORLUK VERDİĞİMİZİN FARKINDAYIZ"

Kalan 250 bin öğrencinin ise seçtikleri okul türüne göre yerleştirildiklerini dile getiren Bakan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu hafta itibariyle kontenjanlarda bazı sıkıntılar vardı. Bunun anlaşılabilir nedenleri var. Çünkü özel okullara geçiş henüz başlamamıştı. O yüzden okullarda kontenjan boşlukları yeterince oluşmamıştı. Şimdi bu haftadan itibaren özel okullara geçişler başladığı için devlet okullarımızda yeni kontenjanlar oluşuyor. Son aldığım bilgiye bu kontenjan 15 bine yaklaştı. Bu kontenjanlar önümüzdeki haftalarda artarak devam edecek. Velilerimiz telaş etmesinler. Onlara biraz zorluk verdiğimizin farkındayız. Ama sistem oturuyor.
 
"EYLÜL SONUNA KADAR NAKİLLER DEVAM EDECEK"
 
Özel okullara geçişlerle birlikte her bölgede devlet okullarında yeni kontenjanlar oluşacak ve bulundukları yerlerden daha uzak yerlere yönlendirilmiş olan öğrencilerimizi telafi edeceğiz. Boşalan kontenjanlara onlar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu süreç Eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Her hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günü nakil talepleri alınacak. Bu talepler cuma günü değerlendirilecek ve her cuma kaymalardan ötürü oluşan yeni kontenjanlar tekrar ilan edilecek. Onu takip eden pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri o yeni boşalan kontenjanlara nakil talepleri alınacak. Sistem eylül sonuna kadar bu şekilde düzenli bir biçimde işleyecek. Dolayısıyla 1 milyon 300 bin öğrencimizin mümkün olan en yükseğini, kendi tercih ettikleri, istedikleri ve kendilerine uygun olan yerlerdeki okullara yerleştirmek için eğitim teşkilatımız, okullarımız, müdürlerimiz, yöneticilerimiz olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. İnşallah eylül ayı içerisinde bu sorunların tamamını çözmüş olacağız."

"ÖNCELİK FARKI OLMAYACAK, YERLEŞTİRME PUANA GÖRE" 
 
Pazartesiden itibaren nakil taleplerinin alınacağını dile getiren Avcı, pazartesi nakil talebinde bulunan veli ile diğer günler talepte bulunan veliler arasında bir öncelik farkı olmayacağının altını çizdi. Taleplerin, puan üstünlüğüne göre gerçekleştirildiğini vurguladı. 
 
ÖĞRETMEN ATAMALARI 'OLAĞANÜSTÜ' İLE ÇÖZÜLECEK

40 bin öğretmen atamasının Meclis'in tatile girmesi nedeniyle geciktiğini anlatan Avcı, "İnşallah önümüzdeki günlerde, yani 1 Ekim'i beklemeden, olağanüstü toplantıyla öğretmen atamalarına ilişkin önerimizin de içinde olduğu kanun metni, genel kurulda görüşülme imkanını bulacak ve inşallah biz atama takvimimizi çok fazla geciktirmeden yeni öğretmen adaylarımızı atayabileceğiz" diye konuştu. 
 
"ZAZAKİ LEHÇESİNDE TALEP VARSA, ÖĞRETMEN ATAMASI YAPACAĞIZ"

Atamalarda tüm branşlara ilişkin çalışma yaptıklarını anlatan Avcı, "Yeni bir alan oluşturduk. Talim Terbiye Kurulumuz 3 gün önce bir karar aldı. Yeni oluşturulan alanda yaşayan diller ve lehçeler adı altında, Kırmançi ve Zazaki lehçelerinde de norm kadro oluşturmak için arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladılar. Bu ders yılında geçmiş yıllarda seçmeli ders olarak alınan okullara bakacağız, bakıyoruz ve o talepleri değerlendirerek, nerede bu derslere yönelik talep varsa ve o taleplerin bu yıl da bu şekilde süreceğini görmüşsek oralarda norm kadro oluşturuyoruz. O norm kadrolara da bu yıl içerisinde, inşallah bu atama döneminde bu alanda eğitim görmüş tezsiz yüksek lisans veya lisans eğitimi almış öğretmen adaylarından da atama yapacağız."
 
31 BİN ÖĞRETMENİN ÖZÜR GRUBU ATAMASI YAPILDI

Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il içi ve iller arasında özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru ve tercihlerinin 11-26 Ağustos'ta alındığını bildiren Avcı, "İl içinde 21 bin 858, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 46 bin 445 öğretmen başvuruda bulundu. 

Bugün yapılan atamalarla, il içinde 6 bin 513, iller arasında 24 bin 587 olmak üzere 31 bin 100 öğretmenin yer değiştirme işlemi gerçekleştirildi. Böylece iller arasında özür nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunan 24 bin 587 kişinin tamamının tayinleri gerçekleştirilmiş oldu" dedi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x