LYS birincisi Ordu'dan
banner40

banner39

LYS birincisi Ordu'dan

28 Haziran 2014 Cumartesi 17:13

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre yerleştirme puanları başarı sıralamasında MF-1, MF-2, MF-3 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi olan, Ordu Fen Lisesi öğrencisi Sefa Can Medin, disiplinli bir şekilde, az ve öz çalışarak bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

LYS birincisi Ordu'dan
 Medin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, başarısında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını dile getirdi.
Başarısında en büyük payın ailesine ait olduğunu belirten Medin, "Lise hayatım boyunca sosyal hayatıma çok fazla önem verdim. Özellikle ilk 3 sene bu önemi verdim. Arkadaşlarımla fazlaca vakit geçirdim. Sinema ve tiyatroya giderek fazlaca sosyal aktiviteler içerisinde bulunmaya çalıştım. Yalnızca son senemde biraz fedakarlıkta bulunmam gerektiğini hissettim. Birçok zevkten vazgeçtim. Derslerime fazlaca zaman ayırdım. Sadece düzenli çalışamaya özen gösterdim. Disiplinli bir şekilde, az ve öz çalışarak bu başarıyı elde ettim" diye konuştu.

Medin, önünde tercih süreci olduğunu belirterek, "Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğini düşünüyorum" dedi.

 Sefa'ya dershanesinden 40 bin lira ödül

Sefa Can Medin'in ilkokul 5'inci sınıftan bu yana gittiği dershanenin yönetim kurulu başkanı Barbaros Başkan de dershane olarak Medin'i ödüllendirmeyi uygun gördüklerini belirterek, "Öğrencimiz, bizim incimiz, birincimiz. Hem dershanemizin hem de ilimizin gurur olmuştur. Kurumumuz, öğrencimize 40 bin lira ödül verecektir. Bunun sözünü basın huzurunda veriyorum" diye konuştu

Baba Yalçın Medin ise oğlunun sistemli çalışarak başarıya ulaştığını ifade ederek, "Kendisiyle gurur duyuyoruz" dedi. 

Ordu Fen Lisesi Müdürü Erkut Şahin ise öğrencileri Medin'in başarısıyla gurur duyduklarını söyledi. 

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x