Kavak'ta jandarmadan eğitime destek
banner40

banner39

Kavak'ta jandarmadan eğitime destek

28 Kasım 2014 Cuma 17:08

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü nedeniyle Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Çakallı ilk ve ortaokuluna yaptırılan çeşme törenle hizmete açıldı.

Kavak'ta jandarmadan eğitime destek
Açılış törenine Kaymakam Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ekrem Büyüktekin, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Kurt, Emniyet Müdürü Adil Öztırak, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üstçavaş Ufuk Aktay yaptı.

Aktay, "Görev yapmaktan büyük onur duyduğumuz bu güzide teşkilat, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, hukuki, ahlaki ve mesleki değer yargılarına sahip personeli ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatıdır" dedi.

Öğrencilerin jandarma teşkilatı ile ilgili hazırladıkları şiirlerini okumasının ardından Kaymakam Şekerci, güvenlik açısından jandarma teşkilatının önemini anlattı.

Daha sonra Kavak İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yaptırılan çeşmenin açılışı, Kaymakam Şekerci, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ekrem Büyüktekin, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Kurt tarafından İle Müftüsü Abdullah Karaca'nın yaptığı dua ile gerçekleştirildi.

Tören, protokol tarafından öğrencilere kırtasiye seti dağıtımının ardından sona erdi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x