Karadeniz'e Özgü Yemekleri Ustalıkla Yaptı
banner40

banner39

Karadeniz'e Özgü Yemekleri Ustalıkla Yaptı

03 Kasım 2013 Pazar 11:30

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, Mudurnu Keyvanlar Konağı'nda düzenlenen etkinlikte, 'Yöresel Mutfaklar' dersinde edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmek amacıyla Karadeniz yöresine özgü yemekler yaptı.

Karadeniz'e Özgü Yemekleri Ustalıkla Yaptı
Mudurnu Belediyesi ile Mudurnu Kaymakamlığı tarafından ilçenin turizmine destek sağlamak amacıyla Keyvanlar Konağı'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, "Bu tür uygulamalar üniversite ile sektör iş birliğini güçlendirmekte ve en önemlisi öğrencilerimizin sektöre donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlamaktadır. Bu etkinlik sürecinde bizlere ve öğrencilerimize kapılarını açan konak sahiplerine, bizden desteklerini esirgemeyen Mudurnu Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza, etkinliğin mimarı Serkan Şengül hocamıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Öğr. Gör. Serkan Şengül ise, unutulmaya başlanan yöresel yemeklerimizi hatırlatmak ve yemek kültürümüzü öğrencilerimize tanıtmak amacıyla geçen yıl başlatılan Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında bu etkinliğin gerçekleştirildiğini ve bu etkinliklerin, her hafta başka bir konakta, ülkemize özgü farklı yöresel lezzetlerin yapımıyla devam edeceğini söyledi.

Etkinliğe, Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Mudurnu Süreyya Astarcı MYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli ile akademik ve idari personel katıldI.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x