İstanbul'da gençlik zirvesi yapılacak
banner40

banner39

İstanbul'da gençlik zirvesi yapılacak

02 Mayıs 2013 Perşembe 13:58

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) ev sahipliğinde 81 ilde öğrenim gören 171 üniversiteden 3 bin genç, İstanbul’daki “Hedef 2023 Lider Ülke, Genç Türkiye” adlı gençlik zirvesinde buluşacak. Zirve, 17-17-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İstanbul'da gençlik zirvesi yapılacak
12 Eylül ihtilalinden 33 yıl sonra ilk kez Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri bir araya gelmiş olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye gitmeden zirveyi açması bekleniyor. Zirve 2023 yılına kadar 10 yıl süresince her yıl İstanbul’da yapılacak. Zirveye aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de yer aldığı muhalefet liderleri ve milletvekilleri de davet edildi.

İşadamlarının da konuşma yapacağı zirvede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılındaki hedef ve beklentilerini gençlere aktaracak. Zirve 19 Mayıs’ta görsel bir şölenle son bulacak.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, “Zirve devletin gençliğe, gençliğim de devlete olan güvenini tazelemek için çok önemli bir bayram buluşması olacak”dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x