İstanbul'da 16 Eylül alarmı verildi
banner40

banner39

İstanbul'da 16 Eylül alarmı verildi

22 Ağustos 2013 Perşembe 17:48

İstanbul'da okulların 16 Eylül'de açılmasıyla trafikte de uzun saatler vatandaşları bekliyor. Yaklaşık 15 bin servis aracının trafiğe döküleceği İstanbul'da 2.7 milyon öğrenci de yollarda olacak.

İstanbul'da 16 Eylül alarmı verildi
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaşanacak karmaşanın önüne geçebilmek için bir dizi önlem aldı.
Belediye Meclisi'nde alınan kararla okulların açıldığı gün İETT, halk otobüsleri, şehir hatları vapurları, tramvay, metro, hafif metro ve metrobüs seferleri, saat 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz olacak.
16 Eylül'e özel alınan önlemler şöyle:

- Öğrenci servisleri kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkmayacak. Okul çevresindeki İSPARK'lara saat 14.00'e kadar ücretsiz park edebilecekler. Ayrıca toplum taşım araçlarının kullandığı otobüs yolunu kullanabilecekler.

- Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.

- Toplu taşım araçlarının durak harici veya iki sıra oluşturarak yolcu indirme ve bindirme yapmalarına müsaade edilmeyecek. Kurallara uymayanlara ceza uygulanacak.

- İETT ek seferler koyacak.

- Şehir Hatları vapur seferleri arttırılacak.

- Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıktıkta sefer düzenleyecek.

- Trafik akışını sağlamak için 1.559 polis görev yapacak. Okulların açılacağı gün, büro hizmeti yapan polisler, İlçe Emniyet Müdürlükleri personeli anaarterlerde trafik düzenini sağlayacak.

- İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesi'nde yaklaşık 800 personelle (Emniyet, Trafik, Asayiş) görev yapacak.

- İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda 1.000 Zabıta Memuru trafik düzenlemesine yardımcı olacak.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılında toplam 2.7 milyon öğrenci ve 104 bin öğretmen eğitime başlayacak. 5 bin 792 okulda 14 bin 541 servis aracıyla 298 bin 80 öğrencinin taşınması planlanıyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x