GÜMÜŞHANE'DE MADENCİLİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ AÇILDI
banner40

banner39

GÜMÜŞHANE'DE MADENCİLİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ AÇILDI

07 Mart 2022 Pazartesi 16:59

Binlerce yıldır madencilik yapılan ve Türkiye'de adını değerli bir madenden alan tek şehir olan Gümüşhane'deki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Maden Teknolojisi” bölümü önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci alacak. Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile şehrimizde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik A.Ş., Koza Altın İşletmeleri A.Ş. ve Yıldız Bakır Madencilik A.Ş arasında imzalanan protokol kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Maden Teknolojileri Alanı öğrencilerine verilecek olan destek sayesinde öğrencilerin okul ve meslek hayatları birbirine daha yakınlaşmış olacak. Maden teknolojisi alanında eğitim verecek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde alan ve dal dersleri için iki atölye açılacak şekilde okulun fiziki durumu hazırlandı.

GÜMÜŞHANE'DE MADENCİLİK TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ AÇILDI
Madencilik Teknolojisi bölümünü 2022-2023 eğitim öğretim yılında 34 öğrenci ile eğitime başlamayı ve öğrencilere mezun olduklarında kazandıkları bilgi ve beceri ile kamu ve özel sektörde daha rahat iş bulabilmesine imkan sağlayacağını belirten, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yeni açılan  “Maden Teknolojisi” alanı ile bu alana bağlı “Madencilik” dalında eğitim görecek öğrencilerin işletmelerde teknolojik gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterliliklerinin arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulması, mesleklere uyumlarının sağlanması, mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırılması ve mezun olduklarında kurumlarında ve işletmelerinde istihdam edilmeleri ve bahsedilen alanlarda eğitim öğretime devam eden öğrencilerin işletmelerde beceri ve staj eğitimlerinin yapılması sağlanacağını söyledi.

 

Mesleki eğitim kurumlarının, teknolojik imkanları kullanarak insanların bilgi ve becerilerini yükselten, endüstri ve sanayi sektörlerinde rekabet gücünü artıracak ara kademe insan gücünü yetiştirmede önemli birer eğitim kurumları olduğunu belirten Gümüşhane Valisi Kamuran TAŞBİLEK;” madencilik konusu bizim için çok önemliydi. Bu bölümün açılması, ilimiz, ülkemiz madenciliğinin daha iyi şartlarda, yetişmiş insan gücüne ulaşması açısından çok değerli. Madencilik bölümünün açılması da dahil olmak üzere ilimizin eğitim altyapısının gelişmesi amacıyla bize her konuda çok büyük destek veren, her zaman yakın ilgisini ve desteklerini gördüğümüz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER’e, bakanlığımızın değerli bürokratlarına, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Madencilik bölümünün açılması noktasında İl Milli Eğitim Müdürümüzün de çok değerli, çok önemli çabaları oldu. Bu bağlamda gayretli çalışmaları nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürümüze de teşekkür ediyorum. Sektörün gelişmesine ve geleceğine çok büyük katkı sunacağına inancım tamdır” dedi.

 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x