"Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm"
banner40

banner39

"Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm"

21 Ocak 2014 Salı 17:42

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında açılan girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

"Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm"
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen proje kapsamında açılan girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bayburt Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, girişimcilik kursunun Bayburt gençliği için çok önemli olduğunu söyledi.

Kursiyerlerin aldıkları belgelerle kendi işletmelerini kurdukları andan itibaren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın KOSGEB kapsamında sunduğu 30 bin lira hibe ve 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanından yararlanabileceklerini ifade eden Karakaşoğlu, "Bu kursa katılarak başarıyla bitiren kursiyerlerimize, bu kursun burada düzenlenmesine vesile olan Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Yine kursiyerlerimize eğitim vermek için Erzurum'dan gelen Abdulkadir Ergün hocamıza da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kursun, hizmet sektörü ve küçük ölçekli sanayi sektörünün Bayburt'ta gelişmesi için gençlere fırsat sunduğunu kaydederek, "Gençlerimiz bu imkanı güzel projeler hazırlayıp değerlendirdikleri zaman hem kendileri hem arkadaşları için istihdam yaratma açısından bir fırsat olacaktır. Böylece de ilimize güzel işletmeler kazandıracaklardır" diye konuştu.

Kursa beklentilerinin üzerinde bir başvuru olduğunu da belirten Karakaşoğlu, !30 kişinin alınacağı kursumuza 200 civarında başvuru olmuştu. Bunun üzerine Bakanlığımızla yaptığımız görüşme sonunda kontenjanı 60 artırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu 60 kişi için 30'ar kişilik iki kursumuzu başlatacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Karakaşoğlu, kursu başarı ile tamamlayan 30 kursiyere sertifikalarını verdi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x