Düzce'de, öğrencilerin yurttan atıldığı iddiası
banner40

banner39

Düzce'de, öğrencilerin yurttan atıldığı iddiası

06 Mart 2014 Perşembe 10:07

Düzce'de üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıktıkları gerekçesiyle yurttan atıldıkları iddia edilen 3 öğrenci ile aynı baskılara maruz kaldıklarını belirterek yurttan ayrılan 4 üniversite öğencisi de Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurduna yerleştirildi

Düzce'de, öğrencilerin yurttan atıldığı iddiası
Düzce'de üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıktıkları gerekçesiyle yurttan atıldıkları iddia edilen 3 öğrenci ile aynı baskılara maruz kaldıklarını belirterek yurttan ayrılan 4 üniversite öğrencisi de Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurduna yerleştirildi.
AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olayı dün Düzce Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne intikal ettirdiklerini belirterek, konuya ilişkin hemen soruşturma başlatıldığını söyledi.

Bu tür olayların çok ciddi yaptırımları olacağını ve bunun yurtların kapatılmasına kadar varabildiğini dile getiren Kaşıkçıoğlu, "AK Parti’ye oy vermeyin' diye çağrıda bulunan bu zatı milletimiz değerlendirecektir.  Biz de bunların maskelerinin düşmesi ve oyunlarının ortaya çıkması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" diye konuştu.

Yurttan atılanlar için gereken önlemleri aldıklarını anlatan Kaşıkoğlu, "Olay gecesi Gençlik ve Spor Bakan yardımcısı Metin Yılmaz ile temas kurdum. Hemen talimatlandırdı, çocukların misafir öğrenci olarak Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalmaları için gerekli adımları attı. Devletimiz, bu çocuklara sahip çıkma konusunda gerekli tüm tedbirleri almıştır. Hiçbir ailenin korkmasına gerek yoktur. Devletimiz güçlüdür" ifadesini kullandı.

Kaşıkoğlu, yurtlara bir inceleme olacağını düşündüklerini dile getirerek, bazı okullarda da benzer şeylerin yaşandığını öğrendiklerini kaydetti.

Yurttan atıldığı iddia edilen öğrencilerden İsmail Solmaz, olayın yaşandığı akşam yurtta kalan öğrencilere Fethullah Gülen'in, Başbakan'ı kötüleyen sözlerinin izlettirildiğini savunarak, ilgililerden görüntünün kapatılmasını istediğini, bunun kapatılmaması üzerine de tartışmaya başladıklarını anlattı.

Tartışmanın ardından bilgisayarı kapatıp odadan çıktığını ifade eden Solmaz, "5 dakika sonra arkadaşımı çağırıp benim yurttan atıldığımı söylettiler. 'Bir hafta içerisinde kendine yer bul' dediler. Ardından beni çağırdılar. Belletmen denilen bölge ağabeyi geldi, 'Sen kimsin ki, bizim hoca efendimize hakaret ediyorsun' dedi. Hakaret etmediğimi anlattım. Sözlü münakaşa yaşadık. Sonra da hemen çıkışımı vermemi istediler. Saat 00.30'da beni dışarı attılar" diye konuştu. 

Yurt müdürünün sürekli "AK Partiye oy vermeyin, BDP'ye, CHP'ye, MHP'ye verin ama onlara vermeyin" dediğini aktaran Solmaz, öğrencilere bu şekilde baskı yapıldığını kaydetti.

İklimlendirme ve Soğutma bölümü öğrencisi Mustafa Çağa (23) ise yaşadıkları sıkıntının 17 Aralık tarihinde başladığını, yurt sorumlularının kendilerinden cama yapıştırdıkları isim listesindeki insanları takip etmeleri ve twett atmalarını istediğini savundu.

- " Videolar AK Parti'yi kötüleme amaçlıydı "

Elektrik bölümü öğrencisi Batuhan Metin de yurttan atılma olayının yaşanmasının ardından bu arkadaşlarına destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

AK Parti'li iş adamlarının gelerek kendilerine destek olduğunu dile getiren Metin, "Yurtta bize 'her partiye oy verin arkanızdayız ama AK Parti'ye oy vermeyin' dediler. İzlettirdikleri videolar, AK Parti'yi kötüleme amaçlıydı. Sahte hesapla twett atma olayları oldu. Olay gecesi AK Parti'nin yurdu bastığı yönünde söylentiler oluştu. Yurdu basmış olsalardı bize yardım etmezlerdi. Bunların hepsi kasıtlı söylentiler" diye konuştu

Muhasebe bölümü öğrencisi Eren Çelik (21), ailelerinin kendilerini eğitim almaları için yolladıklarını ama bu eğitim kurumu içinde siyasetin içerisine düştüklerini kaydetti.

Aralık ayından beri kendilerine çeşitli videolar izlettirildiğini savunan Çelik, "Başbakanımızı kötülemek, kendilerini yükseğe çıkartmak için sürekli kasetler, CD izletme olayları devam ediyor. Bizim adımıza Twitter'dan sahte hesaplar açmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x