Doğu Karadeniz Eğitimde En Ucuz Bölge
banner40

banner39

Doğu Karadeniz Eğitimde En Ucuz Bölge

27 Haziran 2013 Perşembe 16:44

Doğu Karadeniz'in eğitimde Türkiye'nin en ucuz bölgesi olduğu bildirildi.

Doğu Karadeniz Eğitimde En Ucuz Bölge
 Doğu Karadeniz'in, Türkiye ortalamasına göre, giyim ve ayakkabıda Türkiye'nin en pahalı, eğitimde ise en ucuz bölgesi olduğu bildirildi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Trabzon Bölge Müdürlüğü'nde yapılan yazılı açıklamada, TÜİK'in ilki 2008'de yaptığı Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi (Bölgesel SGP) çalışmasının 2012 yılı sonuçlarını açıkladığı belirtildi. Doğu Karadeniz'in 26 bölgenin en pahalı 6. bölgesi olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, "2012 sonuçlarına göre 26 bölge içinde Türkiye'nin en pahalı bölgesi İstanbul'dur. Bu bölgeyi Ankara, İzmir ve Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova bölgeleri izlemektedir. Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane olarak ifade edilen Doğu Karadeniz Bölgesi ise Türkiye'nin en pahalı 6. bölgesidir. Doğu Karadeniz'de genel fiyatlar Türkiye ortalamasına göre yüzde 3,1 daha yüksektir." denildi. 

Ana harcama grupları düzeyinde değerlendirildiğinde ise Türkiye'de giyim ve ayakkabının en pahalı olduğu bölgenin Doğu Karadeniz olduğu ifade edildi. Bölgede, giyim ve ayakkabı fiyatlarının ülke ortalamasından yüzde 7,4 daha yukarıda olduğu kaydedildi. 

Temel ihtiyaç maddelerini içine alan gıda ve alkolsüz içecekler grubunda da Doğu Karadeniz'in en pahalı 3. bölge olduğu belirtildi. Bölgedeki gıda fiyatlarının Türkiye ortalamasının yüzde 6,6 üzerinde olduğu bildirildi. Eğlence ve kültür grubunda da Doğu Karadeniz bölgesindeki fiyatların ülke fiyatlarına göre yüzde 7,3 daha pahalı olduğu açıklandı. 

Doğu Karadeniz'de Türkiye ortalamasına göre ucuz olan harcama grubunun ise eğitim olduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Eğitim harcamaları Türkiye ortalamasının yüzde 1,3 oranında altında bulunmaktadır. Bu grupta İstanbul Türkiye ortalamasından yüzde 66 ile en pahalı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli bölgesi ise Türkiye ortalamasından yüzde 31 ile en ucuz bölgedir."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x