Deniz Harp Okulu Öğrencileri, Zonguldak'ta
banner40

banner39

Deniz Harp Okulu Öğrencileri, Zonguldak'ta

25 Eylül 2013 Çarşamba 13:18

Öğrenciler, ''TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa'' gemisiyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında Ereğli'ye geldi

Deniz Harp Okulu Öğrencileri, Zonguldak'ta
Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencileri, "TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa (A-579)" gemisiyle icra ettikleri açık deniz eğitimi kapsamında Ereğli ilçesine geldi. 

 Ereğli Limanı'na demirleyen gemideki 267 Deniz Harp Okulu öğrencisi, ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Deniz Kurmay Yarbay Murat Aksözek ve bir grup öğrenci, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. 

Yarbay Aksözek, yaptığı konuşmada, 16-26 Eylül'de Samsun, Trabzon ve  Ereğli limanlarını içerecek şekilde Karadeniz'de, Deniz Harp Okulu 2. sınıf öğrencilerinin ileri denizcilik eğitimi aldığını söyledi.

Deniz Kurmay Albay Halil Kepecioğlu komutasındaki TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa gemisinde 267 öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Aksözek, "Öğrencilere silah sistemleri, gemi makineleri, geminin sevk ve idaresini içeren seyir hareket bölümlerinde eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda, denizcilik örf ve adetleri anlatılmakta ve uluslararası gemi adamı yeterliliği için zorunlu eğitim uygulamaları icra edilmektedir" dedi.

Yarbay Aksözek, liman ziyaretleriyle öğrencilerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Karadeniz'deki üslerini görebilmesinin sağlandığını ifade ederek, tarihi ve turistlik yerlerin gezilmesinin yanı sıra ziyaretler de gerçekleştirildiğini belirtti. 

Kaymakam Çay da ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Geminin yarın ilçeden ayrılacağı öğrenildi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x