'Cuma namazı vaktinde sınav' polemiği
banner40

banner39

'Cuma namazı vaktinde sınav' polemiği

29 Ekim 2013 Salı 11:05

MEB'in yapacağı ve ortaokulların 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretime Geçiş sınavının Cuma günü ve hem de namaz vaktine denk getirilmesi tartışma konusu oldu.

'Cuma namazı vaktinde sınav' polemiği
Milli Eğitim Bakanlığı bu sene ilk defa ilköğretimlerde uygulayacağı, ortaokulların 8. sınıflarının gireceği Ortaöğretime Geçiş Ortak Yazılı Sınavları'nın tarihlerini açıkladı. Bakanlığın yayımladığı e-kılavuzda I. Dönem  28-29 Kasım ve II. Dönem  mazeret sınavı 10 -11 Mayıs olarak deklare edildi. Bu tarihlerden 29 Kasım'a "Cuma gününe denk geldiği" için ÖĞDER'den itiraz geldi.
"CUMA VAKTİNDE VE YEMEK SAATİNDE SINAV OLMAZ!"

Akit'in haberine göre, Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, 29 Kasım 2013'ün Cuma gününe  denk  geldiğine dikkat çekerek, "Cuma vaktinde  ve yemek saatinde sınav  olmaz!" dedi.

ÖĞLEDEN SONRAYA ALINSIN

İkinci şunları kaydetti: "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı Perşembe günü,  İngilizce ortak sınavları Cuma günü saat 12 'ye konmuştur. Sınavlar  perşembe ve Cuma günü  öğlen yemeği vaktine  hem de  Cuma günü Cuma namazı  saatine    denk getirilmiştir. MEB, Sorunlara Çözüm üretirken milletimizin ortak  değerlerini, eğitimin  pedagojik ve psikolojik faktörlerini  önemsemesini istiyoruz. Cuma günü Cuma vaktinde  ve öğlen  yemek saatinde  sınavlarda görev alacak öğretmen, personel, görevli ve öğrenciler  her açıdan mağdur edilecektir. Öğlede yemek saatinde yapılacak sınavın öğrencilerde başarısızlığa yol açacağının da bilinmesi gerekiyor. Günde üç sınav yapmayı planlayan MEB'in sınavların sonuncularını yani Din Kültürü ve İngilizce sınavlarını  Perşembe ve  Cuma günü öğleden sonra  yapmasının hem pedagojik hem de etik olacağını düşünüyoruz."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x