Bütçede en büyük pay eğitime
banner40

banner39

Bütçede en büyük pay eğitime

23 Aralık 2014 Salı 14:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, 2015 yılı merkezi bütçesini değerlendirdi.

Bütçede en büyük pay eğitime
Muş, yaptığı yazılı açıklamayla 2015 yılı merkezi yönetim bütçesini değerlendirerek, bütçenin 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin yeni bir atılım bütçesi olduğunu kaydetti.

"Bu bütçe bir seçim bütçesi olmamıştır. Bu bütçe, 12 yıldır AK Parti hükümetlerinin mali disiplini koruyarak, Türkiye’ye sağladığı kazanımları da düşünerek, hazırlanmış dengeli ve adaletli bir bütçedir" ifadelerini kullanan Muş, AK Parti'nin hiçbir zaman kısa vadeli düşünmediğini, popülizmden, günü kurtaran yaklaşımlardan uzak durarak, ülke menfaatlerini öne çıkaran bir yaklaşım sergilediğini belirtti.

AK Parti'nin, 90’lı yılların "O ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum" anlayışıyla sürdürülen ekonomi yönetimini, Türkiye'yi mali disiplinle tanıştırdığını vurgulayan Mehmet Muş, hükümetin 2015 yılı bütçe büyüklüğünü 473 milyar liraya çıkardığını, bu bütçeden 87,5 milyar lira ile en büyük payı eğitimin aldığını kaydetti.

Mehmet Muş, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Peki milletin bütçesini büyüten AK Parti, bu bütçeden en büyük payı nereye ayırıyor? Elbette yine eğitime ayırıyor. Birileri “eğitim şart” diyerek, bu işin sadece hamasetini yaparken AK Parti, bunu icraata dökerek 2015 yılı bütçesinde en fazla payı 87,5 milyar TL ile eğitime ayırarak bu işi fiiliyata döküyor. 2015 bütçesinde sadece eğitime ve sağlığa ayrılan rakamı topladığınızda 168 milyar ediyor. 2002 yılında bütçenin tamamı zaten 119 milyar olduğu düşünüldüğünde Türkiye’nin nereden nereye geldiği açık bir şekilde görülüyor.

AK Parti iktidarıyla Türkiye ekonomisi 230 milyar dolarlık bir ekonomiden, 822 milyar dolarlık bir ekonomi haline gelmiştir. Ekonomimiz 3,5 kat büyümüştür. Bu, 2023’e kadar küresel bir güç olacak 'Büyük Türkiye’nin' ayak sesleridir. Aslında AK Parti sadece bu milletin var olan büyük potansiyelini özgüven içerisinde doğru kullanarak, harekete geçirmiştir. Birileri borçlanırken, yarım asır boyunca IMF kapılarında borç dilenirken AK Parti, IMF borcunu kapatmış ve kamu borcunun milli gelire oranını 3 seviyelerine düşürmüştür."

Muş, Türkiye'nin 2002 yılında bütçedeki vergi gelirlerinin yüzde 85,7'si faiz ödemelerine giderken, bu oran 2014 yılında vergi gelirlerinin yüzde 14,3'üne kadar gerilediğine işaret ederek, "Yani birileri milletin parasını faiz lobilerine haksız kazanç olarak dağıtırken AK Parti, Türkiye’yi aşırı faiz yükünden kurtararak, bu paraları ulaşım, alt yapı, imar, sağlık ve eğitim gibi alanlara harcamaktadır. Peki anamuhalefet CHP ne yapmaktadır? Bu yatırımlara sadece karşı çıkıp tarihten gelen misyonunu yerine getirmektedir. İster CHP olsun, isterse paralel çevreler olsun, kim bu millete yapılan hizmeti engellemeye kalkışırsa cevabını milletten alacaktır" ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x