Amasya Üniversitesi 8 yaşında
banner40

banner39

Amasya Üniversitesi 8 yaşında

17 Mart 2014 Pazartesi 16:43

Rektör Prof. Dr. Orbay: "Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası akademik performans ölçümlerinde de her geçen yıl daha üst noktalara çıkmaktadır"

Amasya Üniversitesi 8 yaşında
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası akademik performans ölçümlerinde de her geçen yıl daha üst noktalara çıkmaktadır" dedi.
Orbay, yaptığı açıklamada, 17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi'nin 8. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti. 

Türkiye'nin çağdaş dünyada öncü ve önder olabilmesi için bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden 8 yıldır, her yıl artan kapasite ile çalıştıklarını belirten Orbay, "Akademik özgürlüğü bilimin evrenselliği olarak gören ve her zaman ön planda tutan üniversitemiz, insanlığın geleceğinde söz sahibi olan mezunlar yetiştirmeye gayret etmektedir. Öğrencilerimize her alanda kendilerini geliştirme ve öğrenme özgürlüğü, akademisyenlerimize ise öğretme özgürlüğü konusunda geniş olanaklar sunmaktayız" diye ifade etti.

Orbay, şunları kaydetti:

"Öncelikli olarak Amasya'ya, bölgemize, ülkemize ve evrensel anlamda tüm insanlığa artı değer katma amacına yönelik olarak üniversitemizin ilgili birimleri ile kamu kurum kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasında gerekli işbirliği noktasında son dönemlerde önemli mesafeler aldığımızı düşünüyoruz. Üniversitemiz, ulusal ve uluslararası akademik performans ölçümlerinde de her geçen yıl daha üst noktalara çıkmaktadır. Yakaladığımız bu ivme de iç ve dış paydaşlarımızın özverili çalışmaları önemli rol oynamaktadır. Üniversitemizin büyümesi ve gelişmesine katkılar sunan tüm iç ve dış paydaşlarımızla birlikte Amasya Üniversitesi'nin 8. kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla, coşkuyla kutluyoruz."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x