8 Haziran Pazartesi günü okullar tatil
banner40

banner39

8 Haziran Pazartesi günü okullar tatil

02 Haziran 2015 Salı 18:03

MEB açıkladı, 8 Haziran Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullar tatil. YÖK de 7 Haziran seçimlerinde öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verdi.

8 Haziran Pazartesi günü okullar tatil
8 Haziran pazartesi günü okullar tatil mi sorusunun yanıtını merak edilen veliler ve öğrencilerin gözü kulağı gün boyu MEB'teydi.
7 Haziran pazar günü yapılacak olan 2015 Genel Seçimleri'nin ertesi günü olan 8 Haziran pazartesi günü okullar tatil olacak. Hem okulların seçim merkezi olarak kullanılması hem de sandıklarda öğretmenlerin görevli olması nedeniyle okullar tatil edildiği duyruldu.

YÖK ÜNİVERSİTELERİ TATİL ETTİ

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 7 Haziran milletvekili seçimlerinde, öğrencilerin memleketlerinde oy kullanabilmelerine olanak sağlamak için, 5-9 Haziran'da üniversitelerin tatil edilmesine karar verildi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar imzasıyla üniversite rektörlüklerine gönderilen yazıda, "öğrencilerin kendi memleketlerinde anayasal ve demokratik seçime katılma haklarını kullanabilmeleri için 5-9 Haziran 2015 günlerine ders veya sınav konulmaması, konulmuşsa sınav takviminin buna göre değiştirilmesi" istendi.

YÖK'ün bu kararı, özellikle öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda aldığı öğrenildi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x