Yunanistan gazetesinden Türkçe manşet
banner40

banner39

Yunanistan gazetesinden Türkçe manşet

05 Aralık 2014 Cuma 16:45

Yunanistan’da günlük tirajı 2 bin 500, pazar günleri ise 15 bin civarında olan milliyetçi Kontranews gazetesi dünkü sayısında bir ilke imza attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Atina ziyareti nedeniyle gazetenin birinci sayfasının neredeyse tamamı Türkçe yayımlandı.

Yunanistan gazetesinden Türkçe manşet
Gazetenin sahibi Nikos Kuris’in Başbakan Davutoğlu’na yazdığı bir açık mektup şeklinde “Yeter artık kabadayılık gelin her konuda anlaşalım” manşetiyle çıkan gazetedeki yazıda, “Sizlerle dost ve partner olmak istiyoruz. Düşünün nasıl bir güce sahip oluruz Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs bir olursa” ifaıdelerine yer verildi. 

Kontranews’in birinci sayfasının tamamını oluşturan yazıda şöyle denildi:

“Saygıdeğer Sayın Başbakan, 

Bizi 400 yıl köle tutunuz. Günün birinde başkaldırdık, sizi kovduk, sizi kestik ve Ankara’ya kadar kovaladık. Sonra siz bizi kestiniz ve denize attınız. Öncesinde İzmir’de evlerimizi yaktınız, devamında İstanbul’da kalan Rumları kovdunuz, Kıbrıs’ın yarısını da bizden aldınız.

Sayın Başbakan, 100 yıldır kavga eden ve birbirinin gözünü çıkarmaya çalışan iki halk görmekten sıkıldık. Yeter artık gelin anlaşalım. 

Ülkemiz ne zaman sorunla karşılaşsa 'Komşu bir yardıma ihtiyacın var mı' diye soracağınız yerde, hemen savaş gemilerinizi, balıkçı teknelerinizi ve uçaklarınızı çıkarıp Ege’de turlamaya başladığınızı görüyoruz. Bizi korkutmak için mi? 

Bizden daha büyük bir orduya sahip olduğunuzu biliyoruz. Türklerin çok iyi savaşçı olduklarını da biliyoruz. Ama unutmayın Sayın Başbakan savaşları her zaman daha büyük ordular kazanmıyor. 

Bazıları diyor ki bize 'şantaj' yapmak için Ege’de sahip olduğumuz 3 bin ıssız adadan bazıları alabilirsiniz. Bu gerçekleşse bile siz zannediyor musunuz ki birkaç saatten fazla tutabileceksiniz? Tabii ki hayır. Avrupalılar, Avrupa’ya pencereden girmenize müsaade edecek kadar aptallar mı?  Avrupa’nın bir parçasına silah zoruyla girdikten sonra, 40-50 yıl sonra bütün Avrupayı ele geçirip Müslümanlaştırağınızı anlamıyorlar mı sizce? 

Son zamanlarda bir hurda gemi de çıkardınız ve Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde tutuyorsunuz. Bölgemizde petrol ve doğalgaz mevcut. Gelin anlaşalım. Bu petrolün büyük bir kısmını komşularımızın almasını, İngiliz ve Amerikalıların yemesine yeğleriz. Gelin memleketlerimizi 'cennete' dönüştürelim."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x