Ukrayna'da yeni lider "Çikolata Kralı"
banner40

banner39

Ukrayna'da yeni lider "Çikolata Kralı"

26 Mayıs 2014 Pazartesi 10:32

Ukrayna'nın yeni devlet lideri sahip olduğu şekerleme ve çikolata fabrikalarıyla tanınan Petr Poroşenko namı diğer "Çikolata kralı" oldu.

Ukrayna'da yeni lider "Çikolata Kralı"
Ukrayna'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerinin ardından milyarder Petr Poroşenko zaferini ilan etti.

Poroşenko yaptığı konuşmada "İlk görevim savaşı bitirerek barışı getirmek olacak" dedi.

TİMOŞENKO'YA FARK ATTI 
Seçimlerden önce favori gösterilen Poroşenko, Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü ve Razumkov Merkezinden açıklanan ilk sandık çıkış sonuçlarına göre, 55,9'luk oranla ilk turda seçimleri kazanmış görünüyor. İkinci sırada yüzde 12,9 oranla Yulia Timoşenko yer alıyor. Oy sonuçlarına göre "Çikolata Kralı"n Timeşono'ya büyük bir fark attığını söylemek mümkün.

Henüz resmi olmayan sonuçların ardından yaptığı açıklamada zaferini ilan eden Petr Poroşenko, "Bu, tüm Ukrayna'nın seçimi. İlk görevim savaşı bitirerek barışı getirmek olacak. İlk önce Donetsk'e gideceğim" diye konuştu.

FEDERAL YAPI OLMAYACAK

Poroşenko konuşmasının devamında Ukrayna'nın tek ve bütün bir devlet olarak kalmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Federal yapı olmayacak" ifadesini kullandı.

ÇİKOLATA KRALI PETR POROŞENKO

1965 Odessa doğumlu iş adamı ve milletvekili Petr Poroşenko, yaklaşık 1,5 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin iş adamları arasında gösteriliyor.

Kiev Devlet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Hukuk Fakültesi mezunu Poroşenko, 1990'lı yıllarda iş hayatına atılarak birçok şekerleme ve çikolata fabrikası satın aldı. Daha sonra bu fabrikaları "Roshen" şirketler grubu adı altında bileştirdi ve halk arasında "Çikolata Kralı" olarak anılmaya başlandı. Poroşenko'ya ait çikolata ve şekerleme fabrikalarında üretilen ürünlerin yarısı Rusya'ya ihraç edilirken, iş adamının Rusya'da da çikolata fabrikası bulunuyor.

Poroşenko, aynı zamanda Lutsk Motorlu Araç Fabrikası ve haber kanalı 5 Kanal'nin de sahibi.

banner5

Yorum Gönder

@name x