Tecavüze uğrayan kadın asılmalıdır
banner40

banner39

Tecavüze uğrayan kadın asılmalıdır

14 Nisan 2014 Pazartesi 13:44

Hindistan’ın Sosyalist Samajwadı Parti’si (SP) lideri Mülayam Singh Yadav tecavüz hakkında yaptığı açıklamalar nedeni ile eleştiriliyor.

Tecavüze uğrayan kadın asılmalıdır
Sosyalist Şamajwadı Parti’den iki lider Mülayam Singh Yadav ve Abu Azmi evlilik dışı cinsel ilişkiye giren ve tecavüze uğrayan kadınların tıpkı tecavüz suçunu işleyenler gibi asılması gerektiğini söylediler.
Mülayam Singh Yadav ise tecavüz suçunu işleyenlerin affedilmesi gerektiğini savundu. “Erkek, erkektir” diyen Abu Azmi “Kız ile erkek kavga ediyor, sonra kız tecavüze uğradım diye şikayet ediyor” dedi. Yadav eğer seçimleri kazanırsa tecavüz suçuna verilen idam cezasını kaldıracağını söyledi.

Abu Azmi ise NDTV’ya yaptığı açıklamada: “Tecavüz İslami kuralara göre asılma ile cezalandırılıyor ama kadına hiç bir şey olmuyor, sadece erkek cezalandırılıyor. Halbuki kadın suçlu.” Azmi sözlerine şöyle devam etti: “Arzusu dışında bile olsa bir kadın evlilik dışı ilişkiye giriyorsa asılmalıdır. Iki durumda da asılmalıdır.”

Mülayam Singh Yadav  ve Abu Azmi’nin sözlerinin yarattığı şokun ardından Abu Azmi’nin oğlu da bu sözlere tepki gösterdi. Farhan Azmi “Bir tecavüzcü 100 defa asılmalıdır. Benim 5 kız kardeşim var ve ailemde herkes böyle düşünüyor” dedi.


dipnot.tv
banner5

Yorum Gönder

@name x