Obama: IŞİD'i zamanında hafife aldık
banner40

banner39

Obama: IŞİD'i zamanında hafife aldık

29 Eylül 2014 Pazartesi 09:48

ABD Başkanı Barack Obama, ülke istihbaratının Suriye'deki IŞİD tehdidini zamanında hafife aldığını; Irak ordusunun örgüte karşı savaşma kabiliyetini de gözünde büyüttüğünü kabul etti.

Obama: IŞİD'i zamanında hafife aldık
ABD Başkanı Barack Obama, CBS televizyonunda yayınlanan "60 Minutes" (60 Dakika) programında konuştu.
Obama bir soru üzerine, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'ın, ABD'nin "Suriye'de olanları hafife aldığı" yönündeki sözlerine katıldığını belirtti.

Obama, programda Clapper'ın, "Irak ordusunun (IŞİD'e karşı) savaşma yeteneği ve iradesini gözümüzde büyüttük" sözünün hatırlatılması üzerine de, "Bu kesinlikle doğru" ifadesini kullandı.

Bir yandan Suriye'de Beşşar Esed rejimine karşı çıkarken, diğer yandan da Esed rejimine cephe alan IŞİD militanlarıyla savaşmanın yarattığı çelişkinin de farkında olduğu mesajını veren Obama, şöyle devam etti:

"Çelişkili bir karada ve çelişkili bir koşuldaki çelişkinin farkındayım. (Korkunç katliamlar yapan) Esed yönetimi altında Suriye'de istikrar sağlayamayız. Suriye'nin birleşik kalabilmesi için, Esed'in tüm bu süreci yönetmesi mümkün değil. Diğer taraftan, ABD'ye yönelik acil tehditler açısından, IŞİD, Horasan örgütü, bunlar Amerikalıları öldürebilir."

"ESED'DEN DAHA ACDİL" 

Obama, sunucunun, "Yani bu aşamada onların (IŞİD'in) Esed'den daha önemli olduğunu mu söylüyorsunuz" sorusunu, "Söylediğim şu; bunların hepsi birbiriyle bağlantılı ancak uğraşılması gereken daha acil bir tehdit var" diye yanıtladı.

"BARIŞI ÖRGÜTLEYEN BİR DİN" 

Obama, "İslam'la savaşta olmadıklarını" yineleyerek, "İslam, barışı öğütleyen bir din ve Müslümanların büyük çoğunluğu barışçıl. Ancak şu anda Müslüman dünyasında, farklı bir Tanrı'ya ibadet eden masum insanların öldürülmesinin kabul edilebilir olduğunu öne süren, çok uzun süredir büyüyen bir kanser var" değerlendirmesinde bulundu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x