Nükleer savaş tehlikesi 'artıyor'
banner40

banner39

Nükleer savaş tehlikesi 'artıyor'

08 Aralık 2014 Pazartesi 12:18

Independent gazetesinin birinci sayfasında yer alan bir habere göre dünyanın dört bir köşesinden bir araya gelen 120 askeri, siyasi ve diplomatik isim nükleer bir savaş tehlikesinin artmakta olduğunu ve bunu engellemek acil önlem alınması gerektiğini söyledi.

Nükleer savaş tehlikesi 'artıyor'
Bugün Viyana'da başlayan "nükleer silahların insani etkileri" konulu konferans için bir araya gelen uzmanların toplantı için yazdıkları mektupta nükleer savaş tehlikesinin dünya liderleri tarafından "hafife alındığı veya yeterince anlaşılmadığı" uyarısı yapılıyor. Mektuba imzasını koyanlar arasında ABD'nin eski genelkurmay başkan yardımcısı General James Cartwright, İngiltere'nin eski savunma bakanlarından Lord King, dışişleri bakanlarından Margaret Beckett ve David Owen gibi isimler var.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'a hitaben kaleme alınan mektupta nükleer güce sahip devletler ile Avrupa-Atlantik bölgesinde ve Güney ve Doğu Asya'daki müttefikler arasında gerilimin, askeri olarak "tırmanma ve yanlış hesaplama" potansiyeli taşıdığı yer alıyor. Mektupta, Soğuk Savaş'ın kalıntıları sürerken, "dünyada haddinden fazla nükleer silah kısa sürede kullanılmaya hazır şekilde bekliyor" deniliyor. Uzmanlar "sıcak çatışma noktlarında daha iyi bir kriz yönetiminin olması" ve yeni güvenlik önlemlerinin alınması tavsiyelerinde bulunuyor.

6 Ağustos 1945'te Japonya'nın Hiroşima kentine atılan nükleer bombadan bir saat sonra gökyüzünde mantar şeklinde bir duman bulutu oluşmuştu.


BBC
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x