Karadeniz'in karşısında kanlı savaş!
banner40

banner39

Karadeniz'in karşısında kanlı savaş!

27 Mayıs 2014 Salı 15:50

Ülkenin doğusundaki Donetsk Havalimanı, Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı milisler arasında dünden bu yana süren kanlı çatışmalar sonunda yeniden Kiev'in kontrolüne geçti. O çatışmalarda 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor

Karadeniz'in karşısında kanlı savaş!
Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, havalimanında tüm kontrolün orduda olduğunu açıkladı.
Donetsk'te tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden ve kendilerine "Donetsk Halk Cumhuriyeriyeti" adını veren Rus yanlıları, çatışmalarda en az 50 kayıp verdiklerini söyledi.

Donetsk Belediye Başkanı da çatışmalarda ikisi sivil 40 kişinin öldüğünü belirtmişti.

Ukrayna İçişleri Bakanı'nın açıklamasına göre çatışmada ölen asker yok.

Rusya yanlısı milislerin Donetsk Havalimanı'nı işgal etmesi üzerine Ukrayna ordusu dün, saldırı heliokopterleri ve savaş uçağı destekli operasyon başlatmıştı.

Pazar günü yapılan seçimde zaferini ilan eden yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, "terörist" olarak nitelediği Rus yanlısı milisleri "aylar değil saatler içinde yenme" sözü vermişti.

RUSYA'DAN "OPERASYONLARI DURDUR" ÇAĞRISI

Rusya'dan ise ülkede süren çatışmalara tepki geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun operasyona derhal son vermesini istedi.

Ukrayna'nın yeni cumhurbaşkanı, "Çikolata kralı" olarak bilinen Avrupa yanlısı işadamı Petro Poroşenko, ilk ziyaretini ülkenin doğusuna yapmayı planlıyordu.

Rus yanlısı milislerin Donetsk Havalimanı'nı işgal girişiminin bu ziyareti engellemek için yapılmış olabileceği belirtiliyor.

Terörist olarak nitelediği milislere karşı hızlı ve etkili operasyon sözü veren Poroshenko, diğer yandan krizin çözümü için Rusya ile görüşmek istediğini de söylemişti.

(BBC Türkçe) 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x