Kabil'de patlama: 3 ölü
banner40

banner39

Kabil'de patlama: 3 ölü

16 Eylül 2014 Salı 10:24

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki ABD Büyükelçiliği yakınlarında büyük bir patlama oldu. Taliban’ın üstlendiği saldırıda üç uluslararası koalisyon askeri öldü.

Kabil'de patlama: 3 ölü
Patlama, yerel saatle sabah 8’de Kabil’in doğusunda meydana geldi. Patlayıcı yüklü bir araç, ABD Büyükelçiliği’ne giden yabancı askerlerin konvoyunu hedef aldı. NATO öncülüğündeki uluslararası koalisyon, üç askerin öldüğünü, beş kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kabil’deki Al Jazeera muhabiri Jennifer Glasse, patlayıcı yüklü bir otomobilin başkent Kabil’in güvenli olduğu varsayılan bu bölgesine nasıl girdiğinin sorgulanacağını ifade etti.
Glasse, ülkede siyasi kriz yaşandığını belirterek “Burası çok gergin. Toplum, yeni cumhurbaşkanının kim olacağını bekliyor” dedi.
Cumhurbaşkanı belirsizliği
Afganistan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştığı iddiaları üzerine halen sonuçlar açıklanmadı. Adaylardan Eşref Gani ile Abdullah Abdullah arasındaki kazananın belirsiz olmasından doğan otorite boşluğunu değerlendiren Taliban, son aylarda saldırılarını sıklaştırdı.
Birleşmiş Milletler, 1990’lı yıllardaki gibi ülkede etnik şiddet yaşanabileceğinden korktuklarını açıkladı.
10 Eylül’de 45 kişi ölmüştü
Son aylarda Taliban pek çok hükümet binasını hedef aldı. Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri aylardır ülkelerindeki Taliban üyelerine operasyonlar düzenliyor ve ağır kayıplar verdiriyorlar.
Afganistan Savunma Bakanlığı, 10 Eylül’de ülkenin çeşitli bölgelerinde yürütülen operasyonlarda 41 Taliban üyesi ve dört Afgan askerinin öldüğünü bildirmişti.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x