İsrai'denl kritik Türkiye kararı!
banner40

banner39

İsrai'denl kritik Türkiye kararı!

18 Temmuz 2014 Cuma 14:54

İsrail Dışişleri Bakanlığı, kara saldırısı sonrasında başlayan protesto gösterileri üzerine, güvenlik gerekçesiyle İsrail’in Türkiye’deki diplomatik varlığının minimum seviyeye indirileceğini açıkladı.

İsrai'denl kritik Türkiye kararı!
İsrail Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Türk polisinin İsrail’in Ankara’daki büyükelçiliğinin ve İstanbul’daki konsolosluğun korunması için yeterli çabayı göstermediğini ve diplomatların ailelerinin İsrail’e geri dönmeye başladığını belirtti.

İsrail'in Gazze'ye saldırısını protesto eden kalabalık gruplar geceyarısından sonra İsrail'in diplomatik temsilcilikleri önünde toplandı. Polis İstanbul'da binaya girmeye çalışan göstericilere müdahale etti.
Kara saldırısına protesto
İstanbul'da ellerinde Filistin bayrakları bulunan grup slogan atarak İsrail'i protesto etti. Gruptan 8-10 kişi etraftaki çöpleri toplayarak plazanın önünde ateş yaktı.
Bazı göstericilerin İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu plazanın camlarını kırarak içeriye girmeye çalışması, binaya taş ve yumurta atması üzerine polis göstericilere biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Gruptakiler de polise tepki göstererek, TOMA'ları taşladı.
Bu esnada gruptan bazı kişiler plazanın önündeki İlhan Koman'a ait Akdeniz heykelini yıkmaya çalıştı, başaramayınca tahrip etti.
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın göstericilere yaptığı dağılma çağrısı üzerine grubun bir bölümü dağıldı. Bir bölümü de plazanın dışında slogan atarak bekleyişini sürdürüyor.
Ankara'da vekiller eylemde
Ankara'da İsrail Büyükelçiliği konutunun önünde toplanan grup Gazze'ye saldırıyı protesto etti. Gruptan bazı kişiler binaya taş attı.
AK Parti'li ve CHP'li bir grup milletvekili de Meclis Genel Kurulu'nun çalışmalarını bitirmesinin ardından İsrail Büyükelçiliği konutunun önüne giderek İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısını protesto etti.
Konya ve İzmir'de de İsrail'i protesto gösterileri düzenlendi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x