İntihar saldırısında Türkler hedef oldu!
banner40

banner39

İntihar saldırısında Türkler hedef oldu!

02 Haziran 2014 Pazartesi 10:18

Afganistan'da EMTA isimli Türk inşaat şirketinde çalışan personeli taşıyan minibüse intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda üç Türk mühendis hayatını kaybetti.

İntihar saldırısında Türkler hedef oldu!
Ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde sabah saatlerinde düzenlenen saldırının, yapımına yeni başlanan bir polis merkezi inşaatı yakınlarında gerçekleştirildiği açıklandı.
Anadolu Ajansı'na konuşan valilik sözcüsü Ahmadziya Abduzey, saldırıya uğrayan mühendis ve işçilerin Behsud bölgesindeki inşaatta çalıştığını belirtti.

İntihar saldırganın motosikletli olduğunu söyleyen Abdülzay, düç mühendisin yaşamını yitirdiği saldırıda bir mühendisin de yaralandığını ifade etti.

Polis, bölgedeki bir emniyet binası yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda yaralananlar arasında bir Afgan çocuğun da bulunduğunu açıkladı.

Hürriyet'e konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkileri, saldırıda hayatını kaybeden mühendislerin cenazelerinin şu dakikalarda Kabil'e nakledildiğini belirtti. Cenazelerin Türkiye'ye getirilmeleri için askeri uçak hazırlıkları yapıldığı öğrenildi.

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x