İnsan derisinden kitap yaptılar
banner40

banner39

İnsan derisinden kitap yaptılar

05 Haziran 2014 Perşembe 10:27

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden birisi olan Harvard Üniversitesi'nin kitaplığınında insan derisinden ciltlenmiş bir kitap bulundu.

İnsan derisinden kitap yaptılar
ABD'nin Boston kentindeki üniversitenin Houghton Kütüphanesinde yer alan kitap Fransız yazar Arsène Houssaye tarafından kaleme alındı.
DERİ GİBİ YAPIŞIĞIZ

"Des destinées de l’ame"(Deri Gibi Sımsıkı Yapışığız) adlı eserinin kopya basımı. 19 yüzyılda yaşamış yazar Houssaye bu kitabında "ruh" ve "ölüm sonrası hayat" hakkındaki makaleleri derlemiş.

Arsène Houssaye bu ilginç kitabı çok sevdiği dostu Dr. Ludovic Bouland'a hediye etti. Bouland da kitabın ilk sayfasına el yazısıyla kitabın neden insan derisinden ciltlendiği şöyle anlatıyor:

BİR KADININ SIRT DERİSİ

"Bu kitap zarifliğini koruması için insan derisinden ciltlendi. Dikkatlice bakarsanız insan derisinin ayrıntılarını görebilirsiniz. İnsan ruhuyla ilgili bir kitap insan derisinden bir kapağı hak ediyor. Kitabın kapağındaki deri bir kadının sırtından alındı."

İnsan derisinden kitap düşüncesi bile ruhumuzu karartsa, uzmanlar böyle bir uygulamanın geçmişte yaygın olduğunu belirtti.

banner5

Yorum Gönder

@name x