İlk kapakta Hz. Muhammed var
banner40

banner39

İlk kapakta Hz. Muhammed var

13 Ocak 2015 Salı 11:46

Charlie Hebdo'nun, tüm dünyada merakla beklenen sayısının kapağı yayınladı. Paris'teki saldırı sonrası 3 milyon baskı yapılacak derginin kapağında yine Hz.Muhammed çizimi var.

İlk kapakta Hz. Muhammed var
Charlie Hebdo dergisi, katliamın ardından ilk sayısını hazırladı. Geçen hafta meydana gelen 12 kişinin öldüğü saldırının ardından derginin ilk sayısının kapağında yine  Hz. Muhammed karikatürü yer aldı.
Karikatürde Hz. Muhammed, protesto gösterilerinin de sloganı olan ‘Ben Charlie'yim’ (Je Suis Charlie) yazılı bir dövizi tutmuş halde tasvir ediliyor. Kapağın başlığı ise "Hepsi affedildi" olarak belirlendi. Karikatürde, Hz. Muhammed çiziminin gözünün yaşlı olduğu görüldü.
 
Dergi yazarlarından gelen açıklamada, Charlie Hebdo'nun tüm inançları eleştirmeye devam edeceği belirtilerek, "Bir mizah dergisi, dinleri eleştirmeden olabilir mi? Ama ölüm tehdidi almadığımız bir gün olmadı. Ancak kimse editoryal toplantı sırasında ekibimizin kalaşnikofla taranacağını tahmin edemezdi" dendi.
Charlie Hebdo çalışanları, derginin son sayısını Fransız liberasyon gazetesinin ofisinde hazırladı. bugün piyasaya çıkacak olan son sayıysa 3 milyon adet basıldı.

Charlie Hebdo dergisine geçtiğimiz hafta çarşamba günü düzenlenen saldırıda 12 kişi ölmüştü. Hayatını kaybeden derginin 5 karikatüristi arasında, yazı işleri müdürü Stéphane Charbonnier de vardı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x