Göz kapaklarını oynatarak diploma aldı
banner40

banner39

Göz kapaklarını oynatarak diploma aldı

09 Ağustos 2014 Cumartesi 12:33

İngiliz kadın, sadece göz kapaklarını oynatarak ve ufak kafa hareketleriyle diploma almayı başardı.

Göz kapaklarını oynatarak diploma aldı
 Sadece göz kapakları oynatarak ve ufak kafa hareketleriyle iletişim kurabilen 42 yaşındaki felçli İngiliz kadın, Tarih dalında üniversite diploması alarak inanılmazı başardı.

Dawn Faizey Webster, 11 yıl önce oğluna doğum yaptıktan sonra ortaya çıkan komplikasyonlar sebebiyle bir felç türü olan Locked-in sendromuna yakalandı.
Sadece göz kapaklarını oynatarak ve ufak kafa hareketleri sayesinde çevresiyle iletişim kurabilen İngiliz kadın, 6 senelik yoğun bir gayretin sonunda Tarih dalında diploma almaya hak kazandı.
“Bu bölümde okudum çünkü kendime ve diğerlerine hala birşeyleri başarabileceğimi kanıtlamam gerekiyordu” diyen ve bu süreçte göz hareketlerini yazıya çeviren özel bir bilgisayar kullanan Webster, bu sayede saatte 50 kelime yazabiliyordu.
Kızları felç olduktan sonra işlerini bırakan ve bütün zamanlarını Webster’a ayıran anne baba, kızlarının altı yıl süren zorlu eğitim sürecinde de ona her an destek verdi.
Genellikle nörolojik sebeplerden ötürü ortaya çıkan Locked-in sendromuna yakalanan hastalar, vücutlarının tamamen felç olmasına rağmen bilinçleri yerinde olduğu için kısıtlı imkanlarla çevreleriyle iletişim kurabiliyor.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x