Eksik beyanda bulunan Bakan'a 4 yıl hapis
banner40

banner39

Eksik beyanda bulunan Bakan'a 4 yıl hapis

19 Kasım 2014 Çarşamba 11:43

Yunanistan'da, eski maliye bakanlarından Yannos Papandoniyu ve eşi Stavrula Kuraku, eksik servet beyanında bulunma suçundan yargılandığı mahkemede hapis ve para cezasına çarptırıldı.

Eksik beyanda bulunan Bakan'a 4 yıl hapis
Atina üç hakimli sulh mahkemesi, Papandoniyu ve eşini 2009'da mal varlığıyla ilgili eksik beyanda bulunmaktan suçlu bularak, her birini tecilli olmak üzere dörder yıl hapis ve 10'ar bin avro cezaya mahkum etti.
Perşembe de 2008 yılındaki eksik servet beyanında bulunduğu gerekçesiyle ayrı bir davada yeniden yargılanacak Papandoniyu ve eşi, alt mahkemenin 2010'da çıkarılan servet beyanı kanununu ihlal ettiğine karar vermesi durumunda ise ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

Yunanistan'da "Lagarde Listesi" kapsamında yapılan soruşturma kapsamında Papandoniyu'nun eşi Kuraku'nun yabancı bir bankada 1,2 milyon avroluk hesabı bulunduğunun tespit edilmesi üzerine eski maliye bakanı ve eşi aleyhinde eksik servet beyanında bulunma suçlamasıyla dava açılmıştı.

IMF Başkanı Christine Lagarde, 2012'de Fransa Maliye Bakanı iken Yunan hükümetine İsviçre'deki bankalarda parası olan 2062 Yunanın isminin bulunduğu bir liste göndermişti.

İncelemede, vergi kaçırdığı düşünülen Yunan mükelleflerin listesinde eski Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu'nun yakınlarının isimlerinin de yer aldığı ancak bu isimlerin daha sonra silindiği belirlenmiş, bunun üzerine Papakostandinu istifa etmişti. "Lagarde Listesi"nde yer alan isimlerin çoğunun siyasetçi, gazeteci ve iş adamı olduğu belirtiliyor.

Panhelenik Sosyalist Hareket'in (PASOK) kurmaylarından sayılan Papandoniyu, PASOK hükümetlerinde Ekonomi, Maliye ve Savunma bakanı olarak görev yaptı.
banner5

Yorum Gönder

@name x