Dünya basınında Soma'yı böyle duyurdu
banner40

banner39

Dünya basınında Soma'yı böyle duyurdu

14 Mayıs 2014 Çarşamba 11:58

Soma'da yaşanan maden faciasında yüzlerce işçimiz hayatını kaybetti. Yaşanan trajedi dış basında geniş yankı buldu.

Dünya basınında Soma'yı böyle duyurdu
AFP: TÜRK MADEN OCAĞINDA DEV PATLAMA

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasına ilişkin son resmi açıklamaya göre ölü sayısı 201.
Ölü sayısının artmasından duyulan endileşe vurgu yapılan haberlerde, Türkiye'deki maden kazalarının fazlalığına dikkat çekildi.

REUTERS: ÜLKENİN EN KÖTÜ MADEN FELAKETİ

Türk maden ocağındaki dev patlamada 200 kişi hayatını kaybetti. Hala madende yardım bekleyenler var.
Ülkenin en kötü maden felaketi olarak duyurulan haberde aradan geçen 18 saat sonrasında ölü sayısının 200'ü geçtiği bildirildi. Yangının halen devam ettiğini belirten ajans içeride çok sayıda kişnin mahsur kaldığına dikkat çekti.

CNN: TÜRKİYE'DE PATLAMA, YÜZLERCE YANIK VE BOĞULMA

Türkiye'de bir madende meydana gelen patlamada en az 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Patlama sonrası insanların maden etrafında toplandığı görüldü.

BBC: TÜRKİYE'DEKİ MADEN PATLAMASINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Manşette verilen haberde ülkenin batısında meydana gelen maden patlamasında 201 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi. 787 işçinin madende bulunduğu belirten gazete kurtarılan ve vefat edenlerin dışında 400'e yakın kişinin yerin iki kilometre altında yardım beklediğini bildirdi.

WASHINGTON POST: PATLAMADA 17 KİŞİ ÖLDÜ

Amerika'da yayın yapan Washington Post Türkiye'deki maden faciasında 17 kişinin öldüğünü 200'den fazla işçinin ise hala yardım beklediğini duyurdu.

DER SPIEGEL: KATLİAM

Maden felaketini katliam başlığıyla gören Der Spiegel 201 maden işçisinin patlamada hayatını kaybettiğini diğer yüzlerce işçinin ise yeraltında yardım beklediğini duyurdu. Der Spiegel, Türkiye'deki sendikaların 'katliam' tabirini manşetine taşıdı.

LE MONDE: TÜRKİYE'DEKİ MADENDE PATLAMA: 201 ÖLÜ

Fransa'nın en büyük gazetelerinden biri olan Le Monde, Soma'daki faciada 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, geriye kalan yüzlerce işçinin yerin iki kilometre altında havasız bir biçimde yardım beklediğini duyurdu.

THE GUARDIAN: SOMA'DA FELAKET UMUTLAR AZALIYOR

İngiliz The Guardian gazetesi Türkiye'nin batısında bulunan bir maden ocağında yaşanan patlama sonucu 201 kişinin hayatını kaybettiğini, yeraltında bulunan yüzlerce kişinin ise karbonmonoksit gazından zehirlenme riskinin bulunduğunu belirtti.

ALJAZEERA: TÜRKİYE'DE ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK PATLAMASI: 200 ÖLÜ

Manşet olarak verilen haberde Türkiye'nin batısındaki Manisa ilinin Soma ilçesinde bulunan bir madende feci patlama sonucu 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazete patlamayı ülke tarihinin en büyük patlaması olarak niteledi. Madende mahsur kalan işçilerin ise ölümle burun buruna olduğunu belirten gazete arama kurtarma çalışmalarının ise tüm hızıyla devam ettiğini yazdı.

EL ARABİYA: TÜRK MADENİNDE PATLAMA: 200 KİŞİ ÖLDÜ

Suudi Arabistan'ın en büyük gazetelerinden biri olan EL Arabiya Soma'da yaşanan faciayı manşetten gördü. Bir maden ocağındaki patlama sonucu 200 kişinin hayatını kaybettiği bildirilen haberde geriye kanal 400'ün üzerinde maden işçisinin çaresiz bir şekilde yardım beklediğini duyurdu.

INTERFAX: 200 İŞÇİ MADENDEKİ PATLAMANIN KURBANI OLDU

Rus haber ajansı İnterfax, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını yine anasayfadan gördü. 200'den fazla maden işçisinin patlama sonucu hayatını kaybettiğini bildiren ajans İstanbul'un 250 km güneyinde bulunan madende halen yüzlerce işçinin yardım beklediğini, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

THE JERUSALEM POST: TÜRKİYE'DE DEV PATLAMA: 200 ÖLÜ

İsrail gazetesi Jerusalem Post, Soma'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 200'ü aştığını, 18 saattir süren arama kurtarma çalışmalarında 80 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi. Yüzlerce kişinin hala madende mahsur kaldığını ve ölü sayısının artabileceğini bildirdi.

Gazete dışarıda bulunan yardım ekiplerinin maden ocağında karbonmonoksit gazından havasız kalan işçilere oksijen aktardığı bilgisini verdi. Ayrıca yüzlerce işçi yakını, gazeteci, siyasi ve vatandaşın maden ocağının dışında saatlerce beklediğini aktardı.

Haber7
banner5

Yorum Gönder

@name x