Balıkçı ağlarından halı yapıyorlar
banner40

banner39

Balıkçı ağlarından halı yapıyorlar

16 Ekim 2014 Perşembe 12:17

Interface, Londra Zooloji Topluluğu (ZSL) işbirliği ile yürüttüğü Net-Works programı kapsamında dünyanın en fakir sahil topluluklarında denizde bırakılmış balık ağlarını toplayarak halı yapımında kullanılmak üzere naylon iplik elde ediyor.

Balıkçı ağlarından halı yapıyorlar
Başladığı 2012 yılından bu yana Net-Works merkezleri, 38 bin 600 kg atılmış balık ağı toplayarak Filipinlerdeki topluluklarda yaşayan 4 bin 500 kişiye ek gelir sağladı.

Önümüzdeki üç yıl içerisinde de kendi alanında topluluklara bağlı 500 hektarlık Deniz Koruma Alanını destekleyip güçlendirmesi ve böylece su ekosistemlerinin biyolojik çeşitliliğinin geri kazanılmasına yardım etmesi bekleniyor.
Toplanan ağlar İtalyan iplik üreticisi Aquafil tarafından, kendilerine ait Geri Kazanım Sisteminde, daha sonra Interface tarafından halı üretiminde kullanılan naylon ipliğe geri dönüştürülüyor.

Interface Yeni İş Geliştirme Direktörü Nigel Stansfield, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Tedarik zincirimizi, okyanus ve gölleri temizleyip insanları yoksulluktan kurtarırken bir yandan da geri dönüştürülmüş hammadde kullanma becerisini geliştirecek şekilde statükoyu yeniden düşünmeye zorluyoruz. İddialı bir fikir her zaman işe yarıyor.” dedi. 
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x