Ordu'da 3 binanın temelinde göçük oluştu
banner40

banner39

Ordu'da 3 binanın temelinde göçük oluştu

28 Temmuz 2016 Perşembe 16:45

Fatsa ilçesinde bir inşaat sahasında yapılan temel kazısı sırasında, 3 binanın temelinde göçük meydana geldi.

Ordu'da 3 binanın temelinde göçük oluştu
 Fatsa ilçesinde bir inşaat sahasında yapılan temel kazısı sırasında, 3 binanın temelinde göçük meydana geldi. 
Dumlupınar Mahallesi Reşadiye Caddesi üzerindeki bir inşaatın temel çalışmaları sırasında, 3 binanın temelinde 30 santimetre derinliğinde göçük oluştu.

Göçükle çevredeki binalarda çatlama sesleri duyulurken, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. 

İnşaatın müteahhidi Hüseyin Pelit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göçüğün binanın temelinde meydana geldiğini ve kendilerinin olayda bir ihmali olmadığını iddia etti. 

Bin 800 metrekarelik alanın çevresine temel kazısı öncesi 450 beton kazık çaktığını belirten Pelit, "Binalardaki göçük, zemindeki suyla birlikte toprağın yumuşamasından kaynaklandı. Temel kazısı öncesi binaların çevresine göçük meydana gelmemesi için 450 beton kazık çakmıştım. Eğer bu kazıklar olmasaydı büyük bir facia yaşanabilirdi." dedi

Temelinde göçük meydana gelen binalardan birinde market işleten Turgay Özdeniz, göçük esnasında deprem olduğunu sandıklarını ve kendilerini apar topar dışarı attıklarını kaydetti.

Göçüğün evinde oturduğu esnada meydana geldiğini anımsatan Ahmet Saltek ise eve girip çıkmaya korktuklarını söyledi.

3 binadaki tehlikenin büyük olduğunu ifade Saltek, "Şu anda göçen binaların ne olacağı belli değil. Zabıta geldi ve inceleme yaparak gitti. Belediyeden gelen ekibin incelemesinden sonra binaların tahliye edileceğini söylediler. Şu anda bu evlerde kalıyoruz ama canımız burnumuzda. Ne olacaksa bir an önce olsun. Yıkacaklarsa yıksınlar ya da onarılıyorsa onarsınlar." diye konuştu.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x