İBDA-C’nin dergisine bomba
banner40

banner39

İBDA-C’nin dergisine bomba

26 Mart 2015 Perşembe 09:32

İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA-C)’nin yayın organı olan Adımlar Dergisi’nin İstanbul’daki merkezinde dün akşam saatlerinde patlama yaşandı. İlk belirlemelere göre büroya konulan bombanın neden olduğu patlamada 4 kişi yaralanırken Ünal Zor adlı kişi öldü.

İBDA-C’nin dergisine bomba
Harekete duyarlı bombanın büronun girişine yerleştirildiği ve kapının açılmasıyla infilak ettiği belirlendi. IŞİD’e desteğini açıklayan İBDA-C’nin aylık yayın organı Adımlar Dergisi’nde dün 19.45’de şiddetli bir patlama yaşandı. Şişli, Hürriyet Mahallesi Cemil Mengü Caddesi’nde yer alan binanın 2. katındaki dergi bürosunda yaşanan patlamayla dairenin önü tamamen yıkıldı. Kopan parçalar caddeye düşerken pek çok binanın da camları kırıldı. Büroya girmek üzere olan 4 kişi yaralanırken, Ünal Zor hayatını kaybetti.  Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken doğalgaz patlaması şüphesi nedeniyle İGDAŞ ekipleri inceleme yaptı. Binada doğalgaz kullanılmadığının belirlenmesi üzerine yapılan detaylı incelemede bomba belirtileri artında olay yerine bomba imha ekipleri ve terör şubesi polisleri çağrıldı. Yaralılardan birinin derginin genel yayın yönetmeni Ali Osman Zor olduğu belirlendi.  Derginin kısa süre önce tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu’nun takipçileri tarafından çıkarıldığı öğrenilirken, Zor’un da bir süre cezaevinde kaldığı belirlendi. Olay yerine gelen İBDA-C üyeleri saldırıyı PKK’nın yaptığını iddia etti. 
ŞÜPHELİ MOTOSİKLET İNCELENMEK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamanın ardından Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Uzmanı ekipler, bina içerisinde ve çevresinde saatlerce inceleme yaptı; delil topladı. İncelemeler sırasında binanın önünde park halinde bulunan motosikletten şüphelenen polis ekipleri, motosikleti incelemek üzere çekiciye yükleyerek emniyete götürdü.

Dergideki patlamayla ilgili emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde meydana gelen patlamayla ilgili gece saatlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:
"25.03.2015 günü saat 19.30 sıralarında İlimiz Kağıthane İlçesi Hürriyet Mahallesi Dr. Cemil Bengü Caddesi No:48 Kat:3 adresinde faaliyet gösteren Adımlar Fikir Kültür Siyaset isimli derginin giriş kapısı önüne bırakılan bombanın kapının açılması ile birlikte patlaması neticesinde Ünsal Zor (45) isimli şahıs olay yerinde hayatının kaybetmiştir. Bahse konu olayda; Ali Osman Zor (47), Cem Türkbiner (30) ve Cüneyt Karan (39) isimli şahıslar yaralanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
banner5

Yorum Gönder

@name x