'Cehennem çukurunda yanacaksın'
banner40

banner39

'Cehennem çukurunda yanacaksın'

18 Eylül 2014 Perşembe 15:37

Bolu'a, 21 yaşındaki Bigem Çubukçuoğlu’nu bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası 36 yaşındaki Ayşe Kalkan mahkemede karıncayı bile incitemeyeceğini söyleyince, Tarık Çubukçuoğlu kızının katiline, "Cehennem çukurunda yanacaksın" diyerek isyan etti.

'Cehennem çukurunda yanacaksın'
4 Haziran’da Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde yaşanan olayda Bolu Defterdarlığı’nda memur olarak çalışan Ayşe Kalkan, yoldan karşıya geçen üç kızın içerisinden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu’na saldırdı.

Genç kızı altı yerinden bıçaklayan Ayşe Kalkan, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

Olaydan kısa süre sonra genç kızı öldürdüğü yerin yaklaşık 100 metre uzağındaki evinde yakalanan Ayşe Kalkan tutuklandı.

Ayşe Kalkan tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi.

Bir süre tedavi gören Ayşe Kalkan, Ankara Sincan Kadın Tutukevi’ne koyuldu.
Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Ayşe Kalkan, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya cezasını çektiği Ankara’daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkemeye Bigem Çubukçuoğlu’nun babası Tarık Çubukçuoğlu, kardeşi İrem Çubukçuoğlu ve yakınları katılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da mahkemeyi takip etti.

Dava dosyasını okuyan mahkeme başkanı Ayşe Kalkan’ın 2011 yılında Düzce’de başka bir kadını yaralama olayı nedeniyle adli sicil kaydının bulunduğunu açıkladı.

ÇOK PİŞMANIM

Mahkeme başkanının ilk söz verdiği Ayşe Kalkan cinayeti hatırlamadığını öne sürerek, "Olayla ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. Çok pişmanım. O an kendimi kaybetmişim. Hastalığımın etkisindeydim. Behçet isimli kişi benim hayatımı mahvetti. 2009 yılında bana tecavüz etti. İnternetten görüntü ve fotoğrafımı yayacağını söyledi. Benim hayatımı mahvetti. Bigem’i de Behçet’in çocuklarının annesi olarak algıladım. Emniyette ve savcılıkta verdiğim ifadelerin hiçbirini hatırlamıyorum" dedi.

NUMARA YAPIYOR

Tarık Çubukçuoğlu ise Ayşe Kalkan’ın bir cani olduğunu ve rol yaptığını söyleyerek, "Bu kadın cani olarak lanetlenmiş birisidir. Türk Ceza Kanunu’nun en ağır cezalarından olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyorum. Şu an numara yapıyor.

Bıçağını alıp kan dökmeye alışmış bir insanın ruh halidir. Bu kadının akıl ruh sağlığının yerinde olmadığına dair raporu varken, neden memur olarak çalıştırılıp insanlarla halkla iç içe duruyor. Bunun önleminin alınması için ölümle sonuçlanan bir olayın mı olması bekleniyordu?" dedi.

CEHENNEM ÇUKURUNDA YANACAKSIN!
Tanık ifadelerinin alınmasının ardından son sözü sorulan Ayşe Kalkan ağlayarak pişman olduğunu belirtirken, karıncayı bile incitemeyeceğini söylemesi Tarık Çubukçuoğlu’nun tepkisine yol açtı. Salonda bir anda ayağa kalkan Tarık Çubukçuoğlu, "Cehennem çukurunda yanacaksın" diyerek kızının katilinin ağlamasına isyan etti.

Ayşe Kalkan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Ankara’dan gelecek raporun beklenilmesine karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Milliyet
banner5

Yorum Gönder

@name x